Muğla Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Afet Yaşanan Simi Adası'na Gitti - Son Dakika
Güncel

Muğla Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Afet Yaşanan Simi Adası'na Gitti

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, afet yaşanan Simi Adası'na gittiMUĞLA'nın Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, beraberindeki heyetle birlikte, şiddetli yağmur ve rüzgar yüzünden afet yaşanan Yunanistan'ın Simi Adası'na (Sömbeki) gitti.

16.11.2017 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, afet yaşanan Simi Adası'na gitti

MUĞLA'nın Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, beraberindeki heyetle birlikte, şiddetli yağmur ve rüzgar yüzünden afet yaşanan Yunanistan'ın Simi Adası'na (Sömbeki) gitti. Başkan Acar, Simi Belediye Başkanı Eleftherios Papakadoukas ve ada halkıyla görüşerek yerinde inceleme yaptı.

Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, Belediye Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, Muğla Belediyesi eski Meclis Üyesi Mehmet Erden'den oluşan heyet, şiddetli yağmur ve rüzgar yüzünden afet yaşayan Yunanistan'ın Simi Adası'na ziyaret gerçekleştirdi. Marmaris heyeti, Simi Adası Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukas ve Türk dostu Yannis Arapakis tarafından karşılandı. Marmaris heyeti, adayı dolaşarak inceleme yaptı. Başkan Acar, yöre halkıyla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yapılan ziyaret nedeniyle teşekkür eden Simi Adası Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodoukas, "İyi günlerde burayı herkes ziyaret eder. Bu felaket gününde bir dostu görmek çok anlamlı. Komşu Marmaris'ten hem de yılların dostu ve deneyimli bir belediye başkanını görmek acımızı dindiriyor. Böyle bir yağış karşısında yapacak çok bir şey yoktu. Tayfun, yağmur ve golf topu büyüklüğündeki dolu yağışı 3 saat içinde tüm şehri su altında bıraktı. Bugüne kadar böyle bir felaket yaşamadık. Umarız bir daha olmaz" dedi.

Belediye Başkanı Acar ise, "Güney Ege bölgesinde son yıllarda gitgide artan yoğun yağış rejimi belli ki daha da zor günleri hem Türkiye hem de Yunanistan kıyılarına getirecek. Biz yaptığımız altyapı çalışmalarıyla şu anda daha iyi durumdayız. Ancak, yarın ne kadar yağış düşeceğini, hortumları bilemeyiz. Bu nedenle böyle felaket anlarında geçmiş olsun demek, deneyimlerimizi paylaşmak, bir yandan da diğer yerel yönetimlerin ne gibi önlemler aldığını görmek için 2 saatliğine dost ve komşu Simi'ye geldik. Biz bu sorunu çözmelerine bilgi ve deneyimlerimizle ne zaman isterlerse destek olmaya hazırız" dedi.

Heyet, Yunanistan'ın Rodos Adası'ndan genel askeri birliğin temizlik çalışmalarını yerinde inceledikten sonra Marmaris'e geri döndü.

Adada ise yağmur ve fırtına nedeniyle kıyı kesimdeki araçlar ve dükkan önlerindeki eşyaların denize döküldüğü görüldü. Dağların yamacından gelen toprak nedeniyle şehrin yolları da çamurla kaplandığı gözlendi.

Muğla Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Afet Yaşanan Simi Adası\'na Gitti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Afet Yaşanan Simi Adası'na Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.

  • Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı
    13:56 Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı

    Kars Belediye Meclisi, yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'in başkanlığında yapılan toplantıda, meclis başkanlık divanı ve diğer komisyonların seçimleri yapıldı.

  • Denizli'de kaybolan 3 ilkokul öğrencisi bulundu
    13:54 Denizli'de kaybolan 3 ilkokul öğrencisi bulundu

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kaybolan 3 ilkokul öğrencisi, bir camide geçirdikleri gece sonrasında polis tarafından bulundu. Ailelerine teslim edilen çocuklar sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Maltepe'de park halindeki araçların üzerine ağaç devrildi
    13:53 Maltepe'de park halindeki araçların üzerine ağaç devrildi

    Maltepe'de sağanak ve rüzgarın etkisiyle park halindeki otomobil ve minibüsün üzerine ağaç devrildi. Olay sonucunda sokak trafiğe kapanırken, itfaiye ekipleri devrilen ağacı keserek yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı.


Advertisement