Muğla marmaris'te engelliler deniz paraşütü keyfi yaşadı - Son Dakika
Güncel

Muğla marmaris'te engelliler deniz paraşütü keyfi yaşadı

Marmaris'te engelliler deniz paraşütü keyfi yaşadıMUĞLA'nın Marmaris ilçesinde 'Uçmayan kalmasın' sloganı ile engellilere, deniz paraşütü heyecanı yaşatıldı.

30.08.2019 19:04  Güncelleme: 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te engelliler deniz paraşütü keyfi yaşadı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde 'Uçmayan kalmasın' sloganı ile engellilere, deniz paraşütü heyecanı yaşatıldı. İlk defa deniz paraşütü ile tanışan engelliler, keyifli bir gün geçirdi.

Marmaris Su Sporları Kooperatifi ve Marmaris Engelli ve Aileleri Derneği, Marmaris Belediyesi'nin koordinesinde, engellilere deniz paraşütü heyecanı yaşattı. 'Uçmayan kalmasın' sloganı ile düzenlene etkinlikte, aralarında down sendromlu ve engelilerin de bulunduğu 30 kişi, Atatürk Caddesi'ndeki Halk Plajı'ndaki su sporları istasyonunda bir araya geldi. Su sporları eğitmenleri tarafından engelilere, önce deniz paraşütü hakkında bilgi verildi. Ardından da yüzer iskeleye getirilen engelliler, sürat teknelerine bindirilip, çalan müzikler eşliğinde önce körfez turu attı. Engeliler çalan müziklere oturdukları yerden alkışlarla eşlik etti. Daha sonra ise Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye personelleri birer engelli vatandaşla tandem deniz paraşütü keyfi yaşadı. 22 su sporları istasyonun destek verdiği etkinlik 2 saat sürdü. Hayatlarında ilk defa deniz paraşütüne binen engelliler unutulmaz anlar yaşadı.

Engelli ve Aileleri Birliği Derneği Başkanı Tulgay Hasar "Uçmayan kalmasın' diyerek gökyüzünde maviyle buluşturacağız. Engellerimiz uçmaya,su sporu yapmaya, tekneyle gezmeye engel değil. Bunu göstermek için buradayız" dedi.

Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç da organizasyonu uluslararası hale getirmek ve her 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapmak için görüşmelere başladıklarını söyledi.

Muğla marmaris\'te engelliler deniz paraşütü keyfi yaşadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla marmaris'te engelliler deniz paraşütü keyfi yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement