Muğla'nın Doğalgaz Dağıtım Lisans İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muğla'nın Doğalgaz Dağıtım Lisans İhalesi Yapıldı

Muğla\'nın Doğalgaz Dağıtım Lisans İhalesi Yapıldı

BOTAŞ tarafından Muğla girişine kadar hattı çekilen Doğalgaz Boru hattının ardından bugün dağıtım lisans ihalesi yapıldı.

15.11.2012 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOTAŞ tarafından Muğla girişine kadar hattı çekilen Doğalgaz Boru hattının ardından bugün dağıtım lisans ihalesi yapıldı. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından yapılan lisans ihalesi için 7 firma lisans yeterlilik belgesi aldı. 1 Mart tarihinde ihaleyi alan firma, Muğla Merkez, Yatağan, Ula ilçeleri ile Bayır beldesine doğalgaz dağıtımı bağlantılarını yapacak.

Asya Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı Ak Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından ihalesi yapılan doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi hakkında yaptığı açıklamada, "Müjdeler olsun, Muğla'yı sağlıklı ve temiz bir geleceğe taşıyacak olan Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi yapıldı. Muğla Merkez, Yatağan, Ula ve Bayır bölgelerini nihayet doğalgazla tanışacak. Muğla'da özellikle ısınma amaçlı, düşük kalorili ve kükürt oranı yüksek kömürlerin yaygın olarak kullanılması büyük bir hava kirliliğine yol açmaktaydı. Ancak doğalgazın gelmesiyle daha temiz daha yaşanabilir bir çevreye sahip olacağız. Bölgemiz için büyük öneme sahip olan doğalgaz ihalesine toplamda beş firma katıldı. İhaleyi alan firma EPDK tarafından incelenecek. Eğer uygun görülürse bir hafta içinde firmanın lisansı onaylanacak ve firma 90 günlük süreç sonunda tahmini olarak 1 Mart 2013 tarihinde lisansını alacak" dedi.

Doğalgaz dağıtım süreci hakkında da bilgi veren Muğla Milletvekili Yüksel Özden ihaleyi alan firmanın Mart 2013 tarihi itibariyle 6 ay içerisinde yatırama fiilen başlayacağını belirterek şunları söyledi. "Bunu takip eden 18 ay içinde de yaklaşık 2014 yılı Eylül, Ekim aylarında gaz arzı başlayacak. 5 yıllık süre içinde mevcut imarlı alan içindeki tüm yapılarda doğalgaz şebekesi tamamlanacak ve halkımıza yıllardır özlem duyduğu doğalgaza kavuşacak. Önümüzdeki süreçte de diğer bölgelerimizi doğalgazla tanıştıracağız. Muğla artık sağlıklı, temiz geleceğe doğru ilk adamını attı. Şimdiden Muğla'mıza hayırlı olsun" dedi.

Enerji piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından Muğla Doğalgaz dağıtım lisans ihalesi için Akmercan, Sel-Tan, Termiş, Metangaz, Kent Gaz, Palgaz ve SETAŞ firmalarına lisans yeterlilik belgesi verirken, ihale süreci sonunda Muğla'nın Doğalgaz dağıtımına 7 firmadan birisi üstlenecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla'nın Doğalgaz Dağıtım Lisans İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement