Muğla'nın Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sularının Envanteri Projesi - Son Dakika
Yerel

Muğla'nın Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sularının Envanteri Projesi

Güney Ege Kalkınma Ajansı ile Muğla Üniversitesi arasında, "Muğla'nın Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sularının Envanteri Projesi" nin hazırlanması için sözleşme imzalandı.

03.01.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege Kalkınma Ajansı ile Muğla Üniversitesi arasında, "Muğla'nın Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sularının Envanteri Projesi" nin hazırlanması için sözleşme imzalandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın ilan ettiği "Doğrudan Faaliyet Desteği" kapsamında, Muğla Üniversitesi'nce hazırlanan, "Muğla'nın Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sularının Envanteri" projesi, teknik ve mali değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak sözleşme imzalanmaya hak kazandı.

Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde yapılan sözleşme törenine, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tuğrul Yılmaz ile projede görev alan Yrd.Doç.Dr. Özgür Avşar, Prof. Dr. Fikret Kaçaroğlu, Doç.Dr.Gonca Kuşcu, Doç.Dr.Semih Gürsu ve Yrd.Doç.Dr. Bedri Kurtuluş ve GEKA uzmanları katıldı.

Sözleşme, GEKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar ile Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar arasında imzalandı.

GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, törende yaptığı konuşmada, projenin 5 akademisyen tarafından yürütüleceğini belirterek, şöyle konuştu:

"3 ay gibi bir sürede Muğla'nın jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sularının envanterini çıkarmayı amaçlayan çalışmadan ilgili devlet kurumlarının

(özel idare, çevre ve orman müdürlüğü), akademisyenlerin ve yatırımcıların direkt olarak yararlanmasını bekliyoruz. Projenin jeotermal enerjinin verimli, planlı ve düzenli kullanılmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Muğla'daki jeotermal enerji sektörünün gelişimini pozitif olarak etkileyecek. Sonuçta Muğla halkı dolaylı ve nihai olarak bu çalışmadan yararlanacak."

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'nın Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sularının Envanteri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement