Muğla O Köpek Zabıta Müdürlüğü'nde İşe Başladı - Son Dakika
Güncel

Muğla O Köpek Zabıta Müdürlüğü'nde İşe Başladı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde sahibi tarafından otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen ve daha sonra Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda tedavisi yapılan kangal cinsi köpek, Zabıta Müdürlüğü kadrosunda işe başladı.

03.09.2018 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde sahibi tarafından otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen ve daha sonra Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda tedavisi yapılan kangal cinsi köpek, Zabıta Müdürlüğü kadrosunda işe başladı. Kendisine ait özel üniformasıyla 'Turizm Zabıtası' olarak göreve başlayan köpeğin, sıcaktan etkilenmemesi için 20.00- 24.00 saatleri arasında kordon, sahil bantları ve rekreasyon alanlarında huzur devriyesi yapacağı bildirildi.

Geçen 26 Temmuz'da, Fethiye- Antalya Karayolu Bekçiler Mahallesi yakınlarında, 48 F 3848 plakalı otomobilin arkasına iple bağlanıp, sürüklenen bir köpek olduğunu fark eden arkadan gelen başka bir otomobil sürücüsü o anları görüntüleyip, sosyal medyada paylaştı. Video görüntülerinden, çekim sırasında araçta bulunan bir kişinin ağlama sesi gelirken, sürücünün de uzun uzun kornaya basarak köpeği sürükleyen otomobili durdurduğu görüldü. Görüntünün sosyal medyada yayınlanması üzerine Muğla polisine çok sayıda ihbar telefonu geldi. Şikayetler üzerine harekete geçen polis, köpeği otomobilin arkasına bağlayıp, sürüklediği ileri sürülen 55 yaşındaki çiftçi Ramazan D.'yi gözaltına aldı. Polisteki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen, sahibi olduğu köpeği aracın bagajına koyduğunu, nasıl düştüğünü görmediğini söylediği belirtilen Ramazan D., ertesi gün sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

5-6 yaşlarındaki, erkek kangal cinsi olduğu belirlenen köpek ise Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim edildi. Burada gerekli tedavileri yapılan ve sağlığına kavuşan köpek, Zabıta Müdürlüğü kadrosunda 31 Ağustos'ta işe başladı. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Fethiye Belediyesi, Geçtiğimiz ay sahibi tarafından büyük bir travma yaşatılarak yaralanan, daha sonra Hayvan Bakım Merkezimizde veteriner hekimlerimizce tedavisi yapılan, hepinizin yakından tanıdığı dostumuz artık tamamen iyileşti ve Zabıta Müdürlüğümüz kadrosunda işe başladı denildi.

Kısa sürede herkesin sevgisini kazanan köpeği seven vatandaşlardan Mustafa Eren, Bu tür hayvanlara sahip çıkmalıyız. Belediyenin sahip çıkması güzel. Umarım herkes bu tür hayvanlara sahip çıkar. Bir farkındalık yaratılmış olur dedi.

Köpeğe yapılanı canilik olarak nitelendiren Eda Varlışeflek de hayvanlara eziyet eden kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Kendisine ait özel üniformasıyla Turizm Zabıtası olarak göreve başlayan köpeğin, sıcaktan etkilenmemesi için 20.00- 24.00 saatleri arasında kordon, sahil bantları ve rekreasyon alanlarında huzur devriyesi yapacağı bildirildi.

Muğla O Köpek Zabıta Müdürlüğü\'nde İşe Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla O Köpek Zabıta Müdürlüğü'nde İşe Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement