Muğla Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek - Son Dakika
Güncel

Muğla Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek

Muğla Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde bulunan Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde (TİGEM) işçi olarak çalışan 41 yaşındaki Rasim Özmen'in geçirdiği trafik kazasında ölmesi üzerine, Hak-İş'e bağlı Öz Orman İş Sendikası tarafından aileye ferdi kaza grup...

08.06.2013 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde bulunan Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde (TİGEM) işçi olarak çalışan 41 yaşındaki Rasim Özmen'in geçirdiği trafik kazasında ölmesi üzerine, Hak-İş'e bağlı Öz Orman İş Sendikası tarafından aileye ferdi kaza grup sigortasından alınan 20 bin liralık çek verildi.

Düzenlenen törene Kaymakam Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Albay Murat Şelçuk Çol, Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz-Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Öz-Orman İş Sendikası Genel Mevzuat ve Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik, Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Müdür Yardımcısı Özay Güçlü, TİGEM Müdürü Şefahattin Zeybek, kazada hayatını kaybeden Rasim Özmen'in eşi 34 yaşındaki Meryem Özmen, büyük oğlu 17 yaşındaki Hüseyin ve kardeşi 14 yaşındaki Emre Özmen katıldı.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz-Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, ferdi kaza sigortası ile ilgili olarak törene katılan işçileri bilgilendirdi. 17 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında ölen Rasim Özmen'in anısı için toplandıklarını belirten Aslan, trafik kazalarının Türkiye için büyük sorun olduğunu söyledi. Yardım çekin Özmen ailesinin evine de gidip verebileceklerini, ancak düzenlenen bu tören ile işçilere ferdi kaza sigortasının önemini anlatmak istediklerini kaydeden Aslan, şöyle dedi:

"İşçi sendikaları arasında ferdi kaza grup sigortası yapan ilk sendikayız. İstiyoruz ki bütün işçiler aynı kapsama alınsın, hizmet hepsine yapılsın."

Öz Orman İş Sendikası'nın iş kolunun en güçlü sendikası olduğunu dile getiren Aslan, "Şu anda 28 bin civarında üyemiz vardır. Sendikacılık bizim asli görevimiz. Sendika olarak bir sloganla çıktık. 'Ağlayan gözlerin gülen yüzleri olacağız' dedik. Çıkış yolumuz budur. Bir esnaf işini nasıl genişletmek istiyorsa, sendikalarda kendilerini geliştirmelidir. Biz de kendi aramızda konuşup, bütün işçilerimize ferdi kaza sigortası yapalım, sigorta primlerini de sendika ödesin dedik. Bunu yaparken çok zorlandık. İşçilerimizden form doldurmaları için çok bekledik. Anlaştığımız sigortanın tek şartı vardı, kaza yapan kişinin alkollü olmaması. Her üyemize 20 bin lira Ferdi Kaza Sigortası yaptırdık. Bugün burada kazalarda hayatını kaybeden işçilerimizin 17'inciis olan Rasim Özmen'in ailesine ödeme yapıyoruz" dedi.

Konuşma ardından Rasim Özmen'in büyük oğlu Hüseyin Özmen sahneye davet edilip, çek teslim adildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek Özmen Ailesine 20 Bin Liralık Çek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement