Muğla renkli örgülerini, ağaçların gövdelerine giydirdiler - Son Dakika
Güncel

Muğla renkli örgülerini, ağaçların gövdelerine giydirdiler

Renkli örgülerini, ağaçların gövdelerine giydirdilerMUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, bir grup ev kadını, 'Sokak Sanatları' adı altında şiş ve tığla yün iplerden örerek yaptıkları örgüleri ağaçların gövdelerinde birleştirdi.

11.11.2019 17:44  Güncelleme: 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Renkli örgülerini, ağaçların gövdelerine giydirdiler

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, bir grup ev kadını, 'Sokak Sanatları' adı altında şiş ve tığla yün iplerden örerek yaptıkları örgüleri ağaçların gövdelerinde birleştirdi.

Marmaris Belediyesi Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu üyesi ev kadınları, bir ay süreyle örgü dersi aldı. Nermin Işık tarafından verilen kursları tamamlayan kadınlar, Atatürk Caddesi'ndeki Türkmenistan Parkı'nda bir araya geldi. Yanlarında getirdikleri çeşitli renklerde yünlerle iki saat boyunca örgü ören kadınlar, ürünleri ağaçların gövdesinde birleştirdi. Ağaçların gövdelerine giydirilen örgüler, yürüyüş ve spor yapanların dikkatini çekti. Marmarisliler ve turistler, ağaçların önünde fotoğraf çektirerek, sosyal medyada paylaştı. Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu üyesi el işi öğretmeni Nermin Işık, "Amacımız kadının gücünü ve her işi yapabildiğini göstermek. Sokak sanatı adı altında ağaçlara zarar vermeden örgülerimizi yapıyoruz. Bu örgülerden elde ettiğimiz gelir ile evimizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.

Muğla renkli örgülerini, ağaçların gövdelerine giydirdiler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla renkli örgülerini, ağaçların gövdelerine giydirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement