Muğla Valisi Orhan Tavlı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı - Son Dakika
Güncel

Muğla Valisi Orhan Tavlı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı\'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

28.10.2020 09:55  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tavlı, mesajında, Cumhuriyetin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin 97'nci kuruluş yıl dönümünü milli birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, vatanına, bayrağına, istiklaline ve istikbaline kastedenlere karşı 1919'da çok zor koşullar altında başlattığı Kurtuluş Savaşını tarihte benzeri görülmemiş büyük bir zaferle taçlandırdığını vurgulayan Tavlı, Büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923'te, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle kurulan Cumhuriyeti 2023 hedefleriyle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarıyla de bir üst seviyeye çıkarılacağını bildirdi.

29 Ekim'in Türk milletinin ortak değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü şekilde kenetlenme günü olduğunu ifade eden Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır.

Bugün geldiğimiz noktada Cumhuriyetimizin değerlerine sımsıkı sarılarak, büyük Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ülkemizin büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim ve kültür alanındaki atılımları ve kat ettiği büyük mesafe şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Cumhuriyetimizin 97'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla Valisi Orhan Tavlı'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement