Muhafız Alayı darbe girişimi davasında tanıklar dinleniyor - Son Dakika
Güncel

Muhafız Alayı darbe girişimi davasında tanıklar dinleniyor

Muhafız Alayı darbe girişimi davasında tanıklar dinleniyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

19.12.2019 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Tanık sıfatıyla ifade veren astsubay Ahmet K, 15 Temmuz'dan bir gün önce birliğe katılış yaptığını, alayda 18 Temmuz'da yapılması planlanan törene ilişkin hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

Olay günü mesainin bir saat erken bitirildiğini anlatan Ahmet K, evindeyken yaşananlara ilişkin haberleri gördüğünü, bir süre sonra da mesaiye çağırıldığını belirtti.

Ahmet K, alaya gittikten sonra buradaki askerlerle ulaştırma birliğinin araçlarının dışarı çıkarılması ihtimaline karşı tedbir aldıklarını anlattı.

Tanık Bülent Ö, olay tarihinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayında astsubay rütbesinde görev yaptığını ifade etti.

Olay öncesi 18 Temmuz'da yapılması planlanan alayın kuruluş yıl dönümü törenleri için hazırlık yaptıklarını anlatan Bülent Ö, darbe girişimine hazırlık kapsamında bir eylemle karşılaşmadığını dile getirdi.

Mesai bitiminden sonra evine gittiğini belirten Bülent Ö, televizyondan yaşanan "askeri hareketliliği" gördüğünü, bunun darbe girişimi kapsamındaki eylemler olduğunu sonradan anladığını söyledi.

Darbe girişimini öğrendikten sonra emrindeki askerlerini korumak için kışlaya gittiğini bildiren Bülent Ö, erlerin güvende olduğunu öğrendikten sonra silahlıkta sayım yaptıklarını ve herhangi bir olumsuz durum olmaması için tedbir aldıklarını kaydetti.

Tanık Bülent Ö, sabah saatlerinde eski alay komutanı Barış'ın kolluk kuvvetlerine teslim edildiğini öğrendiğini ifade etti.

Diğer tanıkların da dinlenilmesinin ardından duruşma yarına bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhafız Alayı darbe girişimi davasında tanıklar dinleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement