Muharrem İnce, Tarihi CHP Kurultayı'nda Sert Mesajlar Verdi - Son Dakika
Güncel

Muharrem İnce, Tarihi CHP Kurultayı'nda Sert Mesajlar Verdi

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, kurultay konuşmasında CHP'nin yerel seçimlerdeki Başkent adayı Mansur Yavaş'ı sert sözlerle eleştirdi.

05.09.2014 11:39  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Başkanın belirleneceği CHP'nin 18.Olağanüstü Kurultayı Ankara'da başladı. Kongre'nin bir spor salonu yerine Kongre merkezinde yapılması kargaşaya neden oldu. Salonda Genel Başkanlık için yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce yan yana koltuklarda oturuyor. İki aday salona girdiğinde tokalaştı, sarıldı.

"YAZIKLAR OLSUN"

Kurultayda kürsüye çıkan ilk isim Muharrem İnce oldu. İnce, konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgül'ün "Acılı bal eyledik" şiiriyle başladı. Konuşmasında CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdiği Mansur Yavaş'ı eleştiren İnce "90 yıllık parti, kendi başkentinden bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun! 'Ben şimdi CHP’nin parti meclisine girersem beni CHP’li sanarlar' diyeni aday yapıyorsak hepimize yazıklar olsun." dedi.

İşte İnce'nin açıklamalarından satır başları;

"Umut bir başlangıçtır. Umut bir inandırmaktır. Umut yaşama biçim vermektir. Umut varsa zorluk yoktur. Umut varsa yapılması gereken işler vardır. Bizim içim bahane yoktur. Bizim için imkansızlıktır yoktur. Zorluk yoktur, engel yoktur. Yürüyeceğiz hep beraber. Umuda koşanlarla yürüyeceğiz. Ülkemiz insanına en güzelini vermek için varız. Düğümleri çözmek için varız. Karanlığı,esareti bitirmek için buradayız."

"IŞIKLAR SABAHLARA KADAR YANACAK"

"Benim iddiam: Ben genel başkan olduğumda CHP’nin genel merkezinin ışıkları sabah kadar yanacak onun için buradayım. Seçim akşamları genel merkezlerin önünü cenaze evine değil, bayram yerine döndürmek için buradayım. Berkin’in anasını yuhalatan adamı oradan indirmek için oradayım. Çocuklarımızı istemedikleri okullara kaydedilmemesi için buradayım
Özgürlük diyenleri gazlatmamak için buradayım."

"BÜYÜK İSİMLERLE İLGİLENMİYORUM, BANA DAVAYA İNANMIŞ İSİMLER LAZIM"

"Bir başbakanın Atatürk’e ve İsmet İnönü’ne 'İki ayyaş' dedirtmemek için buradayım. Komşularımızı sıfırlatmamak, gençlerimizi örgütlere kaptırmamak için buradayım. Evindeki paraları sıfırlayan, hırsızlığı kapatmak için yargıyı kendine bağlayan cumhurbaşkanını Yüce Divan'a göndermek için buradayım. Gençlerimize özgürlük şarkıları söyletmek için buradayım
Özgürlük demek için, ekmek demek için buradayım. Diyarbakır’dan Rize’ye kardeşlik türküsü söyleyeceğiz. Halayı omuz omuza çekeceğiz. Önce devrimciliğimi önce solculuğumuza hatırlayacağız. Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Büyük isimlerle ilgilenmiyorum. Bana büyük davaya inanmış isimler lazım. Örgütümüze güveneceğiz."

"İLK İKİ SEÇİMDE SEÇİLEMEYEN GİDER"

"Artık bu partide başkanın ne zaman istifa edeceğini tüzük yazacak, başkan partiyi birinci partiyi yapamazsan gidersin yazacak. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak benim için de geçerli olacak. İlk iki seçimde seçilemeyen gider! Artık millet CHP’nin genel başkanı ne zaman gidecek diye bekleyemeycek. Hiçbir genel başkan iktidar yapamazsan gidersin tüzüğü karşısında, anlamsız bir oy kaybından söz edemeyecek. Artık CHP rakiplerinin karışma ihtimalinden Arınç ve Erdoğan’ın kavgasından medet uman bir parti olmayacak."

ÇOK SERT MANSUR YAVAŞ ELEŞTİRİSİ

"Sağ ve sol açılımını tartışmalıyız. Sağa yatkın kişiyi seçelim, oylar çantada keklik
Bu sağcıyı öne sürdüm hadi şimdi oltaya diyoruz. Bu mantığı doğru bulmuyorum
Bu milletin sol değerleriyle daha mutlu olacağına inanıyoruz. 90 yıllık parti, kendi başkentinden bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun! 'Ben şimdi CHP’nin parti meclisine girersem beni CHP’li sanarlar' diyeni aday yapıyorsak hepimize yazıklar olsun!
Partiye yeni isimler kazandırmaya evet ama değerlerimizden uzaklaşmaya hayır!"

"SAĞDAN NASIL OY ALACAĞIZ?"

"Biz nasıl oy alacağız? Nasıl sağdan oy alacağız? Bireyi önemseyerek, bireye saygı duyarak, haklarını özgürce kullanmasını yaratarak… Ecevit yüzde 42’yi nasıl aldıysa biz de öyle alabiliriz."

"ŞIMARIKLIK YAPIYOR DEĞİLİM AMA..."

"CHP ırmağa benzer. CHP’nin bu kaynağı Kuvayi Milliye ruhudur. Sonradan kaynağa katılan beni sorgulayamaz, haddi değil. Sonradan katılan dereler ruh vermek için gelir. Merkez sağdan gelen arkadaşlarıma sesleniyorum: Laiklik konusunda, yaşam biçimi konusunda hiçbir farkımız olmayan arkadaşlarımıza sesleniyorum:
Hiç kaynağımız bir, kökümüz bir… Sorun partisine katkısı olmamış, başaramamış kişileri CHP’nin kurtarıcı olarak görmesidir, başarısızlık bu yüzdendir. Şımarıklık yapıyor değilim ama her yerden oy alabiliriz. Seçimler iptal olduğunda Yalova’da herkes oradaydı. Sağcılaşmadan sağdan oy aldık!"

"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI TV'DEN ÖĞRENDİM"

"Son yaşadığımız seçim cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu seçimde içimde yara olan bir olay anlatacağım: TV’den öğrendim cumhurbaşkanı adayımızı. Meclis üyeleri bilmiyor, vekiller bilmiyor sadece genel başkanımız biliyor. Meclis üyelerine anket yapıldı. Size anket yapıldı kimi cumhurbaşkanı görmek istersiniz diye? Biriniz Ekmeleddin İhsanoğlu yazdınız mı? O zaman o anketi neden yaptınız? Ayrıca dik durmak önemli. Dik olsanız da listede olacağınız da tartışmalı."

"BU ÖNGÖRÜSÜZLÜK, BU SİYASETİ BİLMEMEKTİR"

"Kılıçdaroğlu 'risk aldım' dedi. Ekmeleddin İhsanoğlu ismini gördüğümde bu yüzde yüz başarısızlık dedim. Tayyip Erdoğan gibi birinin karşısına miting yapamayan birinin kazanmasını nasıl düşünürsün. Bu risk almak değil, bu öngörüsüzlük, bu siyaseti bilmemektir."

"SAKALIM OLMADIĞI İÇİN DİNLETEMEDİM"

"Olan oldu, aday yapıldı. Şimdi dedim yine kurtarabiliriz. Yöntem değişikliği önerdim. Dedim ki: MHP ile çatı kurmayalım, MHP ayrı çatı çıkarsın. Birden fazla aday çıkaralım dedim. Sakalım olmadığı için dinletemedim. İsim önermedim matematik önerdim."

"HAZMEDEMİYORUM"

"Önerim kabul gmrseydi Erdoğan bugün cumhurbaşkanı olamayacaktır. Atatürk düşmanı bir adam. Bu adam orayı bile yıkıyor, oranın bile kurallarını değiştiriyor. Hazmedemiyorum bu seçimi hazmedemiyorum."

"KILIÇDAROĞLU'NU KİŞİ OLARAK ÇOK SEVERİM"

"Kılıçdaroğlu’nun kişi olarak çok severim, kendisiyle kişisel hiçbir sorunum yoktur. Namuslu bir adam olduğundan hiç şüphem yok. Uyguladığı yanlış politikalarla cumhurbaşkanlığı hediye etmiştir. Ben buna isyan ediyorum. Disiplin diyor şimdi genel başkan. Disiplinsizliği yapan Kılıçdaroğlu’dur."

"SİPARİŞLE MASAYA YUMRUK VURURSANIZ ELİNİZ ACIR"

"Bir gazetede vardı. Kılıçdaroğlu, “Elimi masaya vuracağım” demiş. Sayın Kılıçdaroğlu, siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır, kimse korkmaz. Siz demediniz mi bu partide korku duvarlarını yıkmaya geliyorum diye... İlk başkan seçildiğinizde 40 bin kişiye seslendiniz. Yazık değil mi düğün salonunda kurultay yapıyoruz. Salonlar doluymuş. Bütün salonları aradım boşmuş."

"SOPAYLA DİSİPLİN OLMAZ"

"İşler kötüye gidiyor. Parti başarısızlığa doğru gidiyor. Parti üyeleri sizin iktidar olacağınıza inanırsa disiplin kendiliğinden olur zaten. Sopayla disiplin olmaz. Disiplin başarıya odaklanmayla olur. Seçimde seçmenlerimiz tıpış tıpış değil koşa koşa oylarını kullanmaya gitmeli. Basın bizi desteklemiyor, paramız yok bunlar bahanemizdir. Başarıya inanan bir CHP’dir benim amacım. Benim amacım umudun CHP’si, başarının CHP’sini yaratmaktır."

"KILIÇDAROĞLU TEK ADAMLIĞA GİDİYOR"

"İsmet Paşa’ya bir gün laf atıyorlar: Tek adam, diktatör diyorlar. Ben tek adamlıktan demokrasiye geldim, siz demokrasiden tek adamlığa gitmek istiyorsunuz diyor. Sayın Kılıçdaroğlu tek adamlığa gidiyor aramızdaki fark bu... Türkiye’de bir zalim diktatörleşiyor
Bu zalim diktatörleşiyorsa direniş haktır!"

"KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ"

"Balkonlardan konuşan o faşist lideri susturmak için buradayım. 2015 seçimlerim bir kader seçimi olacaktır. Köprüden önce son çıkıştır bu seçim. CHP yüzde 24 oy alırsa, Erdoğan başkan olacak. Ondan sonra CHP’ye kimin başkan olacağının hiçbir önemi olmayacak. Eğer sokakta bakkal, terzi, marketini, kuaförünüz size diyorsa Kılıçdaroğlu başbakan olacak tamam ama demiyorsa bir umudun yanına gelin! Halkın umudu Kılıçdaroğlu ise inanın sizin kadar ben de sevinirim ama sokak böyle demiyor. 2010’da böyle diyordu ama artık demiyor."

(Muharrem İnce konuşurken salonda protesto alkışları ve laf atmalar yaşandı. 'Başbakan Kemal' sesleri yükseldi.)

"'BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLU' DİYE BAĞIRMANIZA GEREK YOK"

"Çetin Altan yazsaydı bunu şöyle yazardı: 'Türk’e Türk propagandasına gerek yok.' Bana burada “Başbakan Kılıçdaroğlu” diye bağırmanıza gerek yok. Sokakta bağırıyorlar mı ona bakın. Bana ne propagandası yapıyorsunuz! Bana AKP’liler laf atınca şaşırmıyorum da, siz kardeşlerim bana laf atınca mı şaşıracağım. Hepiniz benim kardeşlerimsiniz. Bu hava seyre gelmez yoldaşlar. Gelecek zor olur. Zaman akar, Türkiye’ye yazık olur dostlarım. Halk yok sayılıyorsa hak ve özgürlükler yoktur."

"ALEVİLİĞİN TANIMINI DEVLET YAPAMAYACAK"

"Bugün bir adım attık bunun son durağı başbakanlıktır. Daha özgür, daha mutlu bir Türkiye için 2023’e Türkiye’yi biz hazırlayacağız. AB’yi biz tamamlayacağız. Biz bu yolculukta önce kendi iç sorunlarımızı çözeceğiz 'Affedersiniz bana Ermeni dediler' diyen çağ dışı bir kafa bu sorunları çözemez. Alevi ve Kürt sorununu sol birikimle çözeceğiz.
Benim genel başkanlığımda Aleviliğin tanımını devlet yapamayacak, sadece saygı duyacak. O göreve geldiğim ilk gün istihbarat teşkilatındaki inanç, mezheple ilgili tutulmuş evrakları Taksim’de ben yakacağım. Ekonomi önceliğimiz olacak. Önce ekmek diyeceğiz."

"AVM YAPMAK MI, EĞİTİME DESTEK VERMEK Mİ?"

"Bu toplumun sorunlarını beraber çözeceğiz. Bu büyük yürüyüşü başlattık. Son durak başbakanlık. AVM yapmak mı eğitime destek vermek mi önemli. Üretmek ve paylaşmak birbirinin tamamlayıcısıdır."

"KILIÇDAROĞLU, BÖYLE BİR ADAMI YENEMEDİĞİNİZ İÇİN İSYAN EDİYORUM"

"Her girdiği seçimi kazanan o adam var ya Recep Tayyip Erdoğan. Bir gün prompter bozuldu, cam bozuldu donakaldı. Eyy CHP diyor. Allah benzetmesin! Malazgirt’ten örnek veriyor. Bu da adam dedim palavracı. Bu ne anlatıyor dedim. Cahil bir adam. O zamanlarda top yok ki dedim. Bunun okuma yazması yok. Kılıçdaroğlu böyle bir adamı yenemediğiniz için isyan ediyorum. Böyle bir adamı yenemediğiniz için haykırıyorum ben. Dedem de şehittir benim dedi. Böyle bir belge yok. Tarih, coğrafya, matematik bilmeyen cahile seçime üzerine seçim kaybediyoruz.

"ARTIK ERKEK BAŞ KADIN KOL OLMAYACAK"

"Ben bunları hazmedemiyorum. Sürekli seçim kazanan yalancıyı kabullenemediğim için buradayım. Kurultayımıza sesleniyorum. Artık bu partide erkek baş kadın kol olmayacak. Şimdi değişim, umut zamanıdır. Bir kadın değişirse dünya değişir."

Muharrem İnce, Tarihi CHP Kurultayı\'nda Sert Mesajlar Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Muharrem İnce, Tarihi CHP Kurultayı'nda Sert Mesajlar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • AKP Lİ: GANDİ KEMALLE DEVAM İNŞALLAH :) 9 17 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: BEN BAŞBAKAN OLURSAM DİYOR. . . LAA Bİ GENEL BAŞKAN OLDA ÖNCE. . AYRICA SENDEN BAŞBAKAN OLMAZ :) 11 13 Yanıtla
  • OĞUZ_KAĞAN: CHP ve MHP liler uyanın artık . . . . Kılıçdaroğlu ve Bahçeli gitmediği sürece , Erdoğan başkan değil PADİŞAH olacak . . . . 22 1 Yanıtla
  • SERDAR: KEMAL BAŞKAN CHP ŞAMPİYON DELEĞELER OYLAR KEMAL BAŞKANA :) 4 19 Yanıtla
  • ^AMAR: İNCE İNCE YASEMİNCE 6 10 Yanıtla
  • AKP Lİ: BU ADAM BİZİ ZORLAR AMA SEÇMEZLER :) 12 3 Yanıtla
  • türk: Düğümleri çözmek için varız. Karanlığı, esareti bitirmek için buradayız. adamsın. . . ;) 8 3 Yanıtla
  • orjinal: KEMAL GENE BAŞKAN 4 6 Yanıtla .: PENSİLVANYA ONAY VERMEMİŞ KEMAL GENE BAŞKAN. 0 0
  • Refik Yasan: Sayın Kılıçdaroğlu Atatürkçülüğü ağzına almaktan çekinen, dış görünüşünden uzak CHP ye zarar veren, Amerika'dan medet uman, CHP'yi kendi yörüngesinden çıkarmaya çalışan bir zararlı kişi kuşkusu taşımaya başladım. 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement