Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü - Son Dakika
Yerel

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Madenci Anıtı önünde eylem yaptılar.

19.09.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü nedeniyle TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu üyeleri Madenci Anıtı önünde eylem yaptılar.

Eyleme, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları ile Mühendis, mimar ve şehir plancıları katıldı.

TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı yaptığı açıklamada, Bugün, yüreğine sadece insan sevgisi olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik ve demokratik taleplerle gerçekleştirdiği bir günlük iş bırakma eyleminin 34. yıldönümüdür diyerek, "Ülkemiz çok kritik bir süreçten geçmektedir. Gezi Parkı'nın yağmasına karşı gösterilen meşru ve demokratik tepki ile başlayan halk direnişi ülkenin dört bir yanını sarıp sarmalamış ve yeni bir dönemin kapısını aralamıştır. Sokaklar, özgürlük ve demokrasinin yeniden yeşerdiği, insanca bir yaşamın inşa edildiği mekanlar hale gelmiştir. Ülke tarihinin en önemli tepkilerinden biri olan halk direnişi karşısında ortaya çıkan talepleri karşılamak yerine bunu şiddetle bastırmayı tercih edenler gençlerimiz Erhan Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Ali İhsan Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın katilleridir. Geleceğimiz için açılan en güzel ve temiz sayfa kana bulanmıştır. Gençlerimizin katilleri hala ellerini kollarını sallayarak gezmektedir. Üyelerimizin yöneticilerimiz gözaltına alınmış, arkadaşlarımız üzerinden sanal bir örgüt yaratılmaya çalışılarak topluma da büyük bir gözdağı verilmek istenmiştir. TMMOB'ye yönelik gelişen saldırı ile kentlerimiz ve doğamıza karşı gelinen yağma süreci eş zamanlı olarak ilerlemektedir. Kentsel dönüşüm adı altında hız kazanan yağma ve talan süreci doğamızı ve yaşam alanlarımızı yok etmektedir. Parklarımız, yaşamın önemli unsurları olan kıyılarımız, tarım arazilerimiz, ormanlarımız, derelerimizi. Metalaştırılarak rant uğruna piyasaya sunulmaktadır. TMMOB meslek alanlarımızda yaşanan tahribata, meslektaşlarımızın sorunlarına ve ülkemizin temel meselelerine karşı sözünü ve eylemini büyütecektir. Mühendis, mimar ve şehir plancıları ve örgütümüz TMMOB sokağa çıkanlarla, halkımızla omuz omuzadır. TMMOB'nin gezi sürecinden çıkardığı sonuç, daha fazla örgütlenme ve daha fazla mücadeledir. TMMOB, mücadele geleneğine, mesleğine, örgütüne, halkına ve ülkesine duyduğu sorumluluk gereği durduğu noktadan geri adım atmayacak ve mücadelesini güçlendirerek sürdürecektir. 19 Eylül TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü, kentlerimizi, doğamızı, yaşam alanlarımızı yok edenlerle, mesleğimize, örgütümüze ve halkımıza saldıranlara karşı duranların günüdür" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement