Mühendislik Fakültesinin Temelleri Atıldı - Son Dakika
Yerel

Mühendislik Fakültesinin Temelleri Atıldı

Mühendislik Fakültesinin Temelleri Atıldı

Erzincan Üniversitesi(E.Ü) Yalnızbağ Yerleşkesi'nde 34 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Mühendislik Fakültesi bina inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

09.04.2012 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Üniversitesi(E.Ü) Yalnızbağ Yerleşkesi'nde 34 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Mühendislik Fakültesi bina inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve üniversite yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı

Töreninin açılış konuşmasını yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, 2012 - 2013 öğretim sezonuna tamamlanması planlanan eğitim komleksinin 34 bin metrekare kapalı alana sahip olurken ve 20 milyon TL'ye mal olacağını söyledi.

Rektör Çapoğlu, Anadolu da Bir dünya üniversitesi olma hedefi ile yola çıkmış olan Erzincan Üniversitesi'nin, modern fakülte binalarının sayısının her geçen gün arttığını hatırlatarak; "Derslik yapımı yanında, altyapı çalışmaları tamamlanmış, kapalı spor salonu tamamlanmak üzere, açık spor tesisleri proje aşamasında, içerisinde pek çok sosyal faaliyetin yapılabileceği sosyal tesisin temel atma işi de kısa süre içerisinde gerçekleştirilecektir. Yapılacak çevre düzenlemeleriyle 2012-2013 öğretim yılında faal hale getirilecek olan kompleksimiz, inşallah, on binlerce vatan gencinin filizlenip yeşereceği, ilim irfan yuvası olacaktır. Mühendislik fakültemiz, 34 bin metrekare kapalı alanı olan, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla, 2 yıldan daha kısa bir sürede tamamlanabilecek ve modern bir fakülte olacak" şeklinde konuştu.

Vali Selman Yenigün ise konuşmasında, Erzincan'da son derece devasa, müthiş büyüklükte ve müthiş imkanları içersinde barındıran bir üniversiteyle karşılaştıklarını ifade ederek, 6 yıllık mazisi olan bir üniversitenin bu kadar zaman içerisinde büyük bir gelişme göstermesinin büyük bir başarı olduğunu kaydetti. Vali Yenigün; " Bütün bunlar, devletin ve hükümetin aldığı kararlar ve bu kararları uygulamış olmalarının sonucudur. Bundan fevkaladede bir memnuniyet duyuyoruz.

Erzincan olarak da devletin yatırımlarından aldığımız bu payı da son derce önemsiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Yalnızbağ Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi inşaatının temeli alkışlar eşliğinde atıldı.

(CM-

09.04.2012 15: 11: 40

TSI

NNNN - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mühendislik Fakültesinin Temelleri Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement