Muhittin Böcek, Kumluca'dan Sonra Sel Felaketinden Etkilenen Finike'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Muhittin Böcek, Kumluca'dan Sonra Sel Felaketinden Etkilenen Finike'de İncelemelerde Bulundu

Sel felaketinden etkilenen Finike’de incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Bütün ekibimiz canla başla çalışıyor. Ben başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın emrindeyiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaralarını saracağız” dedi.

12.12.2022 17:49  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sel felaketinden etkilenen Finike'de incelemelerde bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Bütün ekibimiz canla başla çalışıyor.Ben başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşlarımızın emrindeyiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaralarını saracağız" dedi.

Başkan Muhittin Böcek, Kumluca'nın ardından sel afetinin etkilediği diğer bir ilçe olan Finike'de incelemelerde bulundu. Böcek, Büyükşehir Belediyesi'nin Finike Hizmet Binası'nda oluşturulan kriz masasında; Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanları ile toplantı yaptı. Toplantıda, birlikte atılacak adımlar konuşuldu.

Sel felaketi nedeniyle yaklaşık 15 bin dekara yakın narenciye bahçesi ve seranın su altında kaldığını aktaran Böcek, şöyle konuştu:

"Gece bütün ekibimizi seferber ettik. Bugün 885'e ulaştı ihbar sayısı. 501 personelimizle 144 araç gerecimizle ben dahil tüm çalışma arkadaşlarımız ve birimlerimiz burada. Toptaş Mahallesi'nde 2 köprü, Ortaköy'de 3 köprü yıkıldığını, 5 de hasarlı var, 10 köprümüz bu afetten zarar görmüştür. 15 bin dekara yakın narenciye bahçeleri ve örtü altı seralar hala su içinde.

İtfaiye aracımız yaşlı bir vatandaşımızı kurtarmak için çıktığı yolda suda kaldı. İkinci aracımızı hala bulamadık. Su yüksekliği devam ettiği için. Şehir merkezimizde bütün esnafımızın bodrumları sularla dolu. Kumluca Belediyemizin 245 otoparkında vatandaşların belediyelerin araçları su altında. Çok kötü bir afet yaşadık. Ama tüm kurum ve kuruluşlar burada. Bütün belediyelerimiz iş birliğiyle, tüm kurum kuruluşlarımızla vatandaşlarımızın emrindeyiz. Başta Devlet Su İşleri olmak üzere, yıkılan köprülerimiz var. Diğer kendi birimlerimiz, üreticilerin tarımsal desteklerle ilgili, sosyal yardımlaşmayla ilgili hepsini çözeceğiz inşallah. Kısa zamanda bunu hep birlikte iktidarıyla muhalefetiyle siyaset üstü yardımlaşmasını yapıyor."

İki ilçede de belediye ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladığını belirten Böcek, şunları söyledi:

"EL BİRLİĞİYLE VATANDAŞLARIMIZIN YARALARINI SARACAĞIZ"

"Bir taraftan çiftçilerimize, bir taraftan da eşyaları zarar gören vatandaşlarımıza el birliğiyle destek olmaya devam edeceğiz. Finike'de 5 mahallemizde aynı zamanda altyapıyla ilgili sıkıntılarımız oldu. 2 bin 200 metre uzunluğunda kanalizasyonumuz hasar gördü. Ben başta olmak üzere bütün belediye başkanı arkadaşlarım ve çalışma arkadaşlarım vatandaşlarımızın emrindeyiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın da yaralarını saracağız."

"TOPLAMDA 8 MAHALLE ZARAR GÖRDÜ"

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi de büyük bir felaket yaşadıklarını dile getirerek, Boldağ'dan gelen şiddetli yağışın altyapı çalışmalarının devam ettiği 5 mahallede etkisini gösterdiğini söyledi. Yağışın altyapıyı bozduğunu, çukur açtığını ve araçların içine düştüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Geyikçi, "Toplamda 8 mahallemiz zarar gördü. Çok sayıda evimiz sular altında kaldı. İtfaiye ekiplerimiz su tahliye işlemine devam ediyor. Biz de elimizdeki imkanlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız 12 itfaiye ekibi, iş makinesi, vidanjör, kepçe, kamyonet ve personelle destek veriyor. Yollarımızın açılmasını sağladı. İnşallah böyle afetler bir daha yaşanmaz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Finike'mizi eski haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise sarı kodla birlikte yağışla ilgili tüm hazırlıkları yaptıklarını paylaşarak, "Ancak yağışın aşırı artmasıyla, köprülerin de yıkılmasıyla kanallar sel suyunu kaldırmadı. Özellikle dağlardan gelen büyük ağaçların köprünün altında sıkışmasıyla beraber taşkına neden oldu. Taşan su yaklaşık iki üç dakikada ilçe merkezini bastı. Su çok hızlı yükseldi. İş makinelerimizle öncelikli olarak mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasını sağladık. Birçoğunu otelde misafir ettik. Gün ağarmaya başlayınca acı tablo ortaya çıktı. Kumluca Belediyesi'nin içindeki otoparkta bulunan tüm araçlar su altında kaldı. Devamında trafolar patladı ve dijital sistemler zarar gördü. Kumluca Belediyemiz şu anda işleyemez hale geldi. Muhittin Böcek Başkanımız sağ olsun bizi hiç yalnız bırakmadı. Kumluca halkı adına şükranlarımı iletiyorum" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN MOBİL AŞEVİ KUMLUCA'DA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na ait Mobil Aşevi, sel felaketinin ardından Kumluca'ya ulaştı. Mobil Aşevi, selin en çok etkilediği bölgelerden Göksu Mahallesi'nde vatandaşlara sıcak yemek ikramına başladı. Mobil Aşevi, ilk etapta yurttaşlara 3 bin kişilik sıcak çorba dağıtacak.

Muhittin Böcek, Kumluca\'dan Sonra Sel Felaketinden Etkilenen Finike\'de İncelemelerde Bulundu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Muhittin Böcek, Kumluca'dan Sonra Sel Felaketinden Etkilenen Finike'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement