Muhsin Yazıcıoğlu Sultanbeyli'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Sultanbeyli'de Anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu Sultanbeyli\'de Anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 3.Yılında Sultanbeyli Belediyesi'nce adının yaşatıldığı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde anıldı.

26.03.2012 20:18  Güncelleme: 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 yıl önce geçirdiği elim kaza sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, isminin yaşatıldığı Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla anıldı.

Programa; BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sultanbeyli Sivaslılar Dernek Başkanı Müslüm Çandır, şair yazar Yavuz Bülent Bakiler ve çok sayıda Yazıcıoğlu seveni katıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatının anlatıldığı belgesel gösterimiyle başlayan anma programı, Kuran-ı Kerim okunması ve dualar eşliğinde devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Büyük bir vatansever olarak kendisini milletine adamış, prensipli, ilkeli, dürüst, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak bilinen merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybetmemizin üzerinden 3 yıl geçti. Milletimizin varlığı, birliği ve geleceği adına büyük hizmetler sunmuş bir dava insanını, elim bir kazada kaybetmiş olmamız hepimizi derinden üzdü" dedi.

Merhum Yazıcıoğlu'nun milleti için acı ve ıstırap çekmiş büyük bir vatansever olduğunu dile getiren Keskin, "Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun herkesin gönlünü kazanmış, milliyetçi ve muhafazakâr hayatını ideallerine adamış bir insandı Muhsin Yazıcıoğlu. Yüzlerce, binlerce gencimize yeni ufuklar açmış, onları, etrafında toplamış bir dava adamıydı.

Varlığı ile pek çoğumuz için milli simge haline gelen bu güzel insan, bizlere, milletimizin birliği, beraberliği ve huzuru için mücadele etmeyi miras bırakmıştır" diyerek sözlerini sürdürdü.

Yazıcıoğlu'nun vefatında Türk halkının bir kez daha kenetlendiğine işaret eden Keskin, "Onun vefatında bir kez daha tek yürek olan toplumumuz, bu mirasa hakkıyla sahip çıkacağını en güzel şekilde kanıtlamıştır" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun savunduğu ilkeler olan, milletimizin birliği, beraberliği ve huzuru için herkese görev düştüğünü söyleyen Keskin, konuşmasını merhum Yazıcıoğlu'na Allah'tan bir kez daha rahmet dileyerek noktaladı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır da Muhsin Yazıcıoğlu'yla birlikte geçirdiği hapishane günlerinden kesitler aktardı. Zorlu hapishane günlerinin kendisine çok şey kattığını ifade eden Çayır, Muhsin Yazıcıoğlu'ndan çok şeyler öğrendiğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının yaşatıldığı Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin yapımı için Başkan Hüseyin Keskin'e teşekkür eden Çayır, "ahde vefanın en güzel örneğini burada görmekteyiz" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sultanbeyli Sivaslılar Dernek Başkanı Müslüm Çandır'ın konuşmalarının ardından şairler Yavuz Bülent Bakiler, Kasım Alper Özdemir, Taner Çakıl ve Müslüm Çandır Yazıcıoğlu anısına şiirler okudu.

Ayrıca program çerçevesinde, Muhsin Yazıcıoğlu anısına hazırlanan fotoğraf sergisi de konuklar tarafından beğeniyle izlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhsin Yazıcıoğlu Sultanbeyli'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement