Muhtarlar Günü Didim'de de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Günü Didim'de de Kutlandı

Muhtarlar Günü Didim\'de de Kutlandı

Her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü Didim’de kutlandı.

19.10.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl 19 Ekim'de kutlanan Muhtarlar Günü Didim'de kutlandı. Didimli Muhtarlar Atatürk anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Didim Kent Meydanında yapılan törene Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve meclis üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve Didimli muhtarlar katıldı.

Didim'de muhtarlar adına Hisar Mahalle Muhtarı Bahri Aşık ile Yeni Mahalle Muhtarı Şaban Tokmak Atatürk anıtına çelenk bıraktı; ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşı okundu.

"MUHTARLAR MİLLETİN TEVECCÜHÜNE MAZHAR OLMUŞTUR"

Çelenk koyma töreninde ilk konuşan Hisar Mahalle Muhtarı Bahri Aşık "Muhtarlık müessesi 1829 yılına dayanan, demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Seçilerek göreve gelen bir muhtarlar, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahibiz. Muhtarlar olarak bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biriyiz. Muhtarlar vatandaşlar için seve seve görevlerini yerine getirmektedir. Bizler için önemli olan bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak belirlenmiştir. Ülkemizde 18 bini köy, 32 bini de mahalle olmak üzere, 50 bin muhtarlı bulunmaktadır. Milletimizin tercihine ve teveccühüne mazhar olmaktan geçmek, türbelerin en büyüğüdür. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın gününü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim."dedi.

"DEVLET İLE HALK ARASINFA KÖPRÜ KONUMUNDADIR"

Efeler Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Öztürk ise konuşmasında muhtarlı biriminin Osmanlı devleti zamanında kurulduğunu ve geçmişte vergi toplama gibi önemli görevleri olduğunu da dile getirdi. Cumhuriyet döneminde 1933 yılında çıkarılan kanunla muhtarlığın sonlandırılmasına rağmen yaşanan boşluktan dolayı 1944 yılında muhtar ve ihtiyar heyetinin yeniden görevlendirildiğini kaydeden Öztürk "Muhtarlar köy ve mahallelerde halkın sorunlarını çözen bir kurumdur. Köyde devleti temsil eden konumdadır. Kamu kurumlarına ve kolluk kuvvetlerine her konuda yardım sağlayan konumdadır.Yani muhtarlar devlet ile vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Halkın arasında devleti, devlette ise halkı temsil eder. Bu çerçevede tüm muhtar arkadaşlarımızın gününü kutlarken görevlerinde başarılar dilerim."ifadelerine yer verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlar Günü Didim'de de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement