Muhtarlar Günü" Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Muhtarlar Günü" Kutlandı

Diyarbakır'da 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen programla kutlandı.

19.10.2018 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen programla kutlandı.

Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Diyarbakır Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Demir, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık teşkilatının 19 Ekim 1829 yılında kurulduğunu, bu günün yıl dönümü olan 2015'te Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini söyledi.

Bu günün Muhtarlar Günü ilan edilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür ettiğini kaydeden Demir, şöyle konuştu:

"Muhtarlar vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen ve Cumhuriyet tarihi boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuşlar ve olmaya davam edecekler. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkili rol oynayan muhtarlarımız devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Muhtarlık müessesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin her noktasındaki kurumsal temsilciliğini yapıyor. Muhtarlarımız zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri hizmetlerin manevi hazzı olsa da, son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, devletimizin bizlere verdiği önemin bir göstergesidir."

Törene, Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, Kayapınar Belediye Başkanvekili Kaymakam Ozan Balcı ve mahalle muhtarları katıldı.

Siirt

Siirt'te de 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Alan Mahallesi Muhtarı Şakir Çalapkulu, törende yaptığı konuşmada, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, tüm muhtarların gününü kutladı.

Törenin ardından muhtarlardan oluşan bir heyet, Vali Ali Fuat Atik'i makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Daha sonra Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı Muhtar Evi açılışı yapıldı.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Muhtarlar Günü'nün 3. yılını kutladıklarını söyledi.

Taşkın, şöyle konuştu:

"Ülkemizde en uç noktalarda, mahallelerde, köylerde, vatandaşla irtibat noktasında temsil eden muhtarlarımızın huzurlu bir ortamda, konfor içerisinde vatandaşlara çok daha iyi hizmet edebilmesi için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugün 10 mahallemizde, muhtarlarımıza Muhtar Evi yaptık. Bunları hazır hale getirdik. Bugün temsili olarak burada Bahçeli Evler Mahallemizde muhtar evimizi açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Silopi

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Şırnak'ın Silopi Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Törene köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Ofis Mahalle Muhtarı Salih Salınci, törende yaptığı konuşmada, "Yaptığımız görevleri her zaman kanunlara uygun olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Kamu kurumlarını her zaman yanımızda gördük. Bunun için kendilerine çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra muhtarlar, Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş'ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Işıktaş, "Hükümetimiz, devletimiz üstlendikleri misyon sebebiyle muhtarlarımıza büyük destek vermektedir. Muhtarlarımız devlet ile halk arasında bir köprüdür." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhtarlar Günü' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement