Muhtarlar, Reis'in Yolunda! - Son Dakika
Güncel

Muhtarlar, Reis'in Yolunda!

Muhtarlar, Reis\'in Yolunda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenli olarak gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısını artık Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da başlattı ve her ay muhtarlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunacak.

14.04.2018 15:38  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kapsamda ilk muhtarlar buluşmasını geçtiğimiz Cuma günü Altıntaşlar Düğün Salonu'nda gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun yanı sıra ilk toplantıya AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Kepsut, Dursunbey, Susurluk, Bigadiç, Sındırgı, Balya, İvrindi, Savaştepe, Altıeylül ve Karesi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ve Belediye başkanları katıldı.

Muhtarlar buluşmasına ilişkin 3 bölgede planlanan toplantının ilki Merkez'e yakın ilçelerde planlanırken, diğer toplantılar, Bandırma, Erdek, Manyas, Gönen ile Edremit, Havran, Ayvalık, Gömeç, Burhaniye mahalle muhtarları ile gerçekleştirilecek.

Yaklaşık olarak 700 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Zekai Kafaoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulunurken; Balıkesir'in yanı sıra ülke ve dünya gündemine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Mahalle muhtarlarının her zaman kendileri için büyük önem arz ettiğini dile getiren Başkan Zekai Kafaoğlu'nun, "Muhtarları sevmeyen siyasetçinin geleceği yoktur. Muhtarların tecrübesinden istifade etmeyen siyasetçinin geleceği olamaz" sözleri muhtarlardan büyük alkış aldı.

MUHTARLAR BİZİM MULTİVİTAMİNİMİZDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu muhtarlara ilişkin yaptığı konuşmada sözlerine şöyle başladı; "Demokrasinin beşiği siyasetin vaz geçilmez unsurları cefakar, vefakar her zaman vatandaşla, sorunlarla göğüs göğüse mücadele eden çok değerli muhtarlarımız hoş geldiniz. Muhtarları sevmeyen siyasetçinin geleceği yoktur. Muhtarların tecrübesinden istifade etmeyen siyasetçinin geleceği olamaz. Muhtarlar en küçük birimde arkasında hiç bir siyasi parti desteği olmadan tek başına mücadele ederek seçilen kardeşlerimiz. Kolay değil en küçük birimde seçilmek. Oranın sorunlarını bilmezse orada yaşayan vatandaşların duygularıyla duygulanamazsa bir dahaki dönem seçilemez. Onun için muhtarların tecrübesinden, bilgi ve birikiminden istifade eden yolda şaşırmaz."

TÜRKİYE ARTIK BÜYÜYOR

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Türkiye'nin büyüme hızının yüksek olmasının bazılarını rahatsız ettiğini dile getirirken, sözlerini şöyle sürdürdü;

"FETÖ denilen örgüt 40 yıldan beri çalışıyordu. İçimize sızdılar. İşte 15 Temmuz'da, bu millet çok darbe gördü hiç birisi 15 Temmuz gibi değildi. 15 Temmuz sıradan bir darbe planı değildi. Ülkeyi bölme parçalama planıydı. Çünkü Türkiye'yi artık tutamıyorlardı. Türkiye artık büyüyor. Türkiye büyüme hızında rakamları altüst ediyor. Bizim bu seneki büyüme hızımız 7.4. Avrupa'da kaç? 2.4. Ne demek bu? Biz onları 3 kat fazla geçmişiz. Düşünebiliyor musunuz G-20 ülkelerinin arasında birinciyiz. Buna tahammülleri yok. Büyüdükçe, geliştikçe etraftaki ölümlere dur diyoruz. Mazlumların yanında yer alıyoruz, onların oyunlarını bozuyoruz. Onun için Türkiye'yi bölmemiz lazım parçalamamız lazım çok büyük bir lokma oldu. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan geldikten sonra daha da büyüdü biz bunu durduramazsak ilerde yeniden bu Osmanlı'da olduğu gibi Selçuklu'da olduğu gibi Dünya'yı adaletle yönetirler. Biz sömürülerimizi yapamayız diye Sayın Cumhurbaşkanımızı yok etmek istediler. İşte kaldığı otele saldırdılar helikopterlerle uçaklarla ama başaramadılar. Göklerden gelen bir karar vardır. Âlemin sahibi vardır. Ne kadar tuzak kurarlarsa kursunlar, tuzak kurucuların üstünde tuzak kuran vardır O' da Cenab-ı Allahtır."

ÇANAKKALE RUHU AFRİNDE DEVAM EDİYOR

İçeride 15 Temmuz'da başarılı olamayınca aynı güçlerin bu kez Suriye'de bir terör koridoru, bir terör devleti kurmak istediklerini dile getiren Başkan Kafaoğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Cumhurbaşkanımız çok ikaz etti. Dedi ki, 'Dünya 5'ten büyüktür. Dünya 1'den büyüktür. Bu işi çözün. Bir gece ansızın gelebiliriz' dedi. Ama dinlemediler kulak asmadılar. En sonunda nasıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk askerlere ne demişti. İlk hedefiniz Akdeniz; şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; 'İlk hedefiniz Akdeniz yürüyün' dedi.

Evet, işte kahraman Mehmetlerimiz Fırat Kalkanı ile Zeytindalı Operasyonuyla oradaki terör örgütlerinin hepsini temizledi. Aynen Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi. Evet, Batı'nın gözünde zaten Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Recep Tayyip Erdoğan aynı noktada. NATO Tatbikatında ikisini de aynı hedefe koymuşlardı. Mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil mesele Türkiye meselesi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmak istiyorlar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan da onun şu anda lideri. O kurulan cumhuriyeti O kurulan devleti yıkmamak için parçalatmamak için mücadele veriyor. Onun için hep beraber olacağız. Eksikliklerimiz olabilir yolumuzda eksiklikler olabilir, suyumuzda eksiklik olabilir bunları biz gene tamamlarız ama her şeyden önemlisi bizim onurumuz çok önemli. Bayrağımız ve ezanımız, kuranımız, vatanımız ve milletimiz önemli. Asla müsaade etmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar bayrağımızı indiremeyecekler ezanımızı susturamayacaklar bu millete diz çöktüremeyecekler."

BU İŞE BAŞ KOYDUK

Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere 1 yıl gibi kısa bir sürenin kaldığının altını çizen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bu 1 yıllık süreçte Balıkesir'i şantiyeye çevireceklerini söyledi.

Son günlerde ard arda temel attıklarını ve projelerin bir bir hayata geçirilmeye başlandığını dile getiren Başkan Zekai Kafaoğlu, "Yerel yönetimler olarak önümüzde 1 yıl var. Projelerimizi açıkladık. Muhtarlarımızdan da bilgiler aldık. İlçeleri süratle il başkanımızla beraber dolaşarak eksiklikleri tespit ettik. Kamuoyu yoklamaları yaptık. En büyük ihtiyaç yol ve asfalttı. 2.000 km yol ve asfalt yapmak için karar aldık. Bu konuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. En kısa zamanda iş makinelerinin bütün köy yollarında çalıştığını hep beraber göreceğiz. Bu işe baş koyduk arkadaşlar. Balıkesir'e sevdalıyız. Gerekirse biz feda olalım ama Balıkesir kurtulsun." şeklinde konuştu.

EKSİKLERİ BİR BİR GİDERECEĞİZ

Balıkesir'in her köşesine dokunmak için gayret gösterdiklerini belirten Başkan Zekai Kafaoğlu, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmayı şu sözlerle noktaladı; "Tabi bu 2000 km yolun dışında mutlaka BASKİ'miz su kanalizasyon konusunda çalışmalarına devam ediyor. Park ve bahçelerimizin çalışmaları devam ediyor. Eksikliklerimizi gidererek yolumuza devam edeceğiz. Sizlerden de anlayış bekliyoruz. Destek bekliyoruz. Her zaman kapımız açık. Gelene açıktır kapımız. Yiyene helaldir lokmamız diyor Hacı Bektaş-ı Veli. Neyi paylaşamıyoruz. 80 Milyon vatandaşımız bizim kardeşimizdir. Balıkesir'de 1.205.000 bin kardeşimizin hepsi bizim için değerlidir. Hiçbirinden asla vazgeçemeyiz. Hepsine hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Efendilik yapmaya değil sizlere hizmetkârlık yapmaya geldik."

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement