Muhtarlardan "Zeytin Dalı Harekatı"Na Destek - Son Dakika
Güncel

Muhtarlardan "Zeytin Dalı Harekatı"Na Destek

Amasya'nın Suluova ilçesindeki köy ve mahalle muhtarları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

26.01.2018 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Suluova ilçesindeki köy ve mahalle muhtarları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/ PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Suluova Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonla ilgili gelişmeleri yakından izlediklerini ve Türkiye'nin haklı mücadelesini desteklediklerini belirterek Zeytin Dalı Harekatı'nda devletin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını söyledi.

Tüm muhtarların askerliğini yaptığını, eğitimli ve tecrübeli olduğunu ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Hepimiz askerliğini yapmış birer Mehmetçik'iz. 'Her Türk asker doğar' diye bir söz vardır. Buna istinaden hepimizin eli silah tutan, tecrübesi olan askerleriz. Yaşımız biraz ilerlemiş olabilir ama yapmış olduğumuz askerlikten dolayı askerliği unutmuş değiliz. Askerlerimizi orada gördükçe, hain PYD/PKK terör örgütünden devletimizin çektiği sıkıntıları yürekten hissediyoruz. Muhtarlar olarak devletimize ve askerimize yardımcı olmak isteriz."

"Tatile değil Afrin'e gitmek isteriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'ndan önce muhtarları tatile gönderme düşüncesi olduğunu aktaran Sarı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Cumhurbaşkanımızın muhtarları tatile gönderme düşüncesi vardı ama bunu açıkladığında bu operasyon yoktu. Eğer böyle bir şey olursa da biz ancak Afrin temizlendikten sonra, devletimiz huzura kavuştuktan sonra tatile gideriz. Başka bir düşüncemiz yok. Şu anda tatil falan düşünecek durumda değiliz. Tatile değil Afrin'e gitmek isteriz. Bunu da canı gönülden istiyoruz. Şu anda emir gelsin, hemen gitmeye hazırız."

Aşağı Karasu Köy Muhtarı Mustafa Koyuncu da TSK'ye destek olmak amacıyla askere gitmek istediklerini dile getirerek "Askerliğimi Şanlıurfa Suruç'ta ulaştırma olarak yaptım. Aynı zamanda uçaksavar ve lav silahı eğitimi aldım. Göreve her zaman hazırım. Cumhurbaşkanımızdan gelecek emri bekliyorum." dedi.

Muhtarlardan "Zeytin Dalı Harekatı"Na Destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhtarlardan 'Zeytin Dalı Harekatı'Na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement