Mukadder Başeğmez: "Azınlıklar Zenginliğimiz" - Son Dakika
Güncel

Mukadder Başeğmez: "Azınlıklar Zenginliğimiz"

Mukadder Başeğmez: "Azınlıklar Zenginliğimiz"

AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı Mukadder Başeğmez, Türkiye'de yaşayan tüm azınlıkların AK Parti döneminde ayrım gözetmeksizin kucaklandığını belirterek "Azınlıkları bizim en büyük zenginliğimizdir.

03.03.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı Mukadder Başeğmez, Türkiye'de yaşayan tüm azınlıkların AK Parti döneminde ayrım gözetmeksizin kucaklandığını belirterek "Azınlıkları bizim en büyük zenginliğimizdir. Azınlıkların yaşadığı her türlü problem ülkemizin sorunudur" dedi.

Türkiye Ermeni Patrik Genel vekili Aram Ateşyan'ı makamında ziyaret eden Mukadder Başeğmez burda Patrikhane yetkilileri ile bir araya geldi. Türkiye Ermeni Patrik Genel vekili Aram Ateşyan burada İstanbul'da Ermeni cemaatinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Ateşyan Osmanlı tarihi içinde Ermeni cemaatinin önemini anlatırken "Osmanlı yönetiminde Ermeni cemaati Milleti Sadıka olarak anılır, Saray ve Surların güvenliğinde, ekonomide en önemli isimler içimizden seçilirdi. Türk musikisine, kültürüne mimarisine ve ekonomisine büyük katkıları oldu. Osmanlı'nın son döneminde 2170 kilise 2000 okulumuz bulunuyordu. Bugün sadece 15 - 16 okulumuz açık. eğitim ve iman birlikte yürüdü. 2000 bin okuldan 20 tanesi kaldı. 70 bin kişi var. Kiliselerimizin durumu belli, Gün geldi bize siz yoksunuz kardeşim denildi. Ancak bugünlerde çoğu şeyi aştık" diye konuştu. AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez, özellikle İstanbul ve Şişli'de yaşayan Ermeni cemaatinin sorunlarını yıllardır yakından takip ettiğini, milletvekilliği döneminde bu sorunların çözümü konusunda yaptığı çalışmaları anlattı. Patrik vekili Ateşyan, Başeğmez'in bu konudaki çabaları için teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mukadder Başeğmez: 'Azınlıklar Zenginliğimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement