"Mukaddes Miras" Peygamberler Şehrinde - Son Dakika
Güncel

"Mukaddes Miras" Peygamberler Şehrinde

"Mukaddes Miras" Peygamberler Şehrinde

İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun Ramazan'da özel bir sergi açarak görücüye çıkardığı 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif'ler İstanbul'dan sonra Anadolu'yu gezmek üzere yola çıktı.14 farklı ilde sanatseverlerle buluşacak olan serginin ilk durağı...

02.10.2013 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun Ramazan'da özel bir sergi açarak görücüye çıkardığı 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif'ler İstanbul'dan sonra Anadolu'yu gezmek üzere yola çıktı. 14 farklı ilde sanatseverlerle buluşacak olan serginin ilk durağı peygamberler şehri Şanlıurfa olacak. İstanbul'da 100 bin kişinin üzerinde ziyaretçinin gezdiği sergi, Anadolu'daki sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun organizasyonunda, T.C. Başbakanlık, Kültür ve TurizmBakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın himayelerinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Sanayi Odası ve Şanlıurfa Müftülüğü'nün katkılarıyla düzenlenecek olan sergi her gittiği ilde 1 hafta boyunca gezilebilecek.Serginin açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve birçok kıymetli davetli katılacak.

Sergide 9.yüzyıldan 19.yüzyıla kadar, Abbasilerden,Emevilere, Çin'den Moğolistan'a bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu, 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif sergileniyor.

Sergide bugüne kadar müzayedelerde satılan en büyük Kuran-ı Kerim olma özelliğini taşıyan Mushaf-ı Şerif ve 25 metre uzunluğunda beze yazılan tek parça Mushaf-ı Şerif özellikle yoğun ilgi görüyor.

Mimar Sinan Güzel SanatlarÜniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan'ın sanat danışmanlığında gerçekleştirilen sergide döneminin en meşhur eserleri sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye'nin enbüyük Mushaf-ı Şerif Sergisi olma özelliğine sahip "Mukaddes Miras"Sergisi'nde ayrıca Şeyh Hamdullah, SamiEfendi, Mahmud Celaleddin, Yesarizade Mustafa İzzet, Ömer Vasfi Efendi, HulusiYazgan, Kamil Akdik, Mehmet Şefik gibi isimlerin çalışmalarına da yer verildi.

Sergi, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'dan sonra Diyarbakır, Mardin, Konya, Gaziantep, Erzincan, Erzurum, Trabzon, Sivas, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Edirne ve Bursa'da tekrar görücüye çıkacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Mukaddes Miras' Peygamberler Şehrinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement