"Mukaddes Miras Sergisi" Şanlıurfa'da Açılacak - Son Dakika
Yerel

"Mukaddes Miras Sergisi" Şanlıurfa'da Açılacak

Sergide, 9. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar yazılmış, 99 el yazması mushaf ı şerif görülebilecek

02.10.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da açılacak "Mukaddes Miras Sergisi"nde 9. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar yazılmış 99 el yazması mushaf-ı şerif görülebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, serginin açılışı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Müftü İhsan Açık'ın katılımıyla cumartesi günü Selahattin Eyyubi Camisi'nde yapılacak.

Sergide, 9. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Abbasilerden, Emevilere, Çin'den Moğolistan'a kadar bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu 99 el yazması mushaf-ı şerif görülebilecek.

Ayrıca Şeyh Hamdullah, Sami Efendi, Mahmud Celaleddin, Yesarizade Mustafa İzzet, Ömer Vasfi Efendi gibi önemli sanatçıların hüsn-i hat çalışmalarının da yer alacağı sergi, bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan'ın sanat danışmanlığında gerçekleştirilen sergide döneminin en meşhur eserleri sanatseverlerle buluşacak.

Sergi, Şanlıurfa'nın ardından Diyarbakır, Mardin, Konya, Gaziantep, Erzincan, Erzurum, Trabzon, Sivas, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Edirne ve Bursa'da da görücüye çıkacak. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Mukaddes Miras Sergisi' Şanlıurfa'da Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement