Mülteci Çocukların Yüzü "Çizmeli Çocuk"La Gülecek - Son Dakika
Güncel

Mülteci Çocukların Yüzü "Çizmeli Çocuk"La Gülecek

Suriye'nin Azez kentindeki Mukaveme Kampı'nda kalan mülteci çocuklar için bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, başlattıkları "Çizmeli Çocuk" kampanyasıyla buradaki 5-15 yaş arası 5 bin 850 çocuğa kışlık çizme alacak.

16.12.2017 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT PAKSOY - Suriye'nin Azez kentindeki Mukaveme Kampı'nda kalan mülteci çocuklar için bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, başlattıkları "Çizmeli Çocuk" kampanyasıyla buradaki 5-15 yaş arası 5 bin 850 çocuğa kışlık çizme alacak.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Genç İHH, Human Movie Team ve Ehli Fikir, Suriye'de bulunan mülteci çocuklar için ortaklaşa bir kampanya düzenledi.

"Çizmeli Çocuk" ismi verilen kampanya ile, Suriye'nin Halep şehrine bağlı Azez ilçesindeki Mukaveme Kampı'nda kalan 5 bin 850 mülteci çocuk için çizme toplanacak.

Aya'nın yaşamıyla kamp hayatı anlatıldı

Kış şartlarının çetin geçtiği Suriye'de, kendi ülkelerinde mülteci statüsünde bulunan çocuklar için düzenlenen kampanyayla ilgili "Hikayeyi Sen Tamamla" sloganıyla bir video hazırlandı.

Kampanya içeriğinin tanıtıldığı videoda, Suriyeli 9 yaşında Aya isimli çocuğun hayatı ele alınıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle, okula giderken ayakkabısı olmadığı için dizlerine kadar çamura batıp hasta olan Aya örneğiyle kamptaki çocukların yaşadığı zorlukların anlatıldığı videonun sonunda izleyiciye "Şimdi sıra sende" denilerek hikayenin geri kalanının tamamlanması isteniyor.

Bir çizme bedeli 25 lira

Zorlu kamp şartları altında kalan 5-15 yaş arası 5 bin 580 çocuk için başlatılan kampanya kapsamında bir çizme bedeli 25 lira olarak belirlendi.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği'nin Ziraat Bankası Fatih Şubesi TR790001000488679771375001 numaralı IBAN hesabına bağış yapılarak katkı sunulan kampanya 15 Ocak 2018'de sona erecek.

"Diğer kamplardaki çocuklara da ulaşılacak

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Sosyal Çalışmalar Birimi Başkanı Sümeyye Nur Düzcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki hafta önce çekim yapmak üzere Mukaveme Kampı bölgesine giden arkadaşlarının, çamurlu kamp zemininde ayakkabısız çocukları görüp bunu kendileriyle paylaşmasının ardından böyle bir kampanya yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Sonrasında bir bölge belirleyip kamptaki çocukların sayısını aldıklarını anlatan Düzcan, orada 5-15 yaş arası 5 bin 850 çocuğun bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Düzcan, bu kapsamda Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Genç İHH, Human Movie Team ve Ehli Fikir öğrenci topluluğu olarak bir araya gelip "Çizmeli Çocuk" isimli kampanyayı başlattıklarını dile getirdi.

Kampanyayla ilgili ilk duyuruyu 13 Aralık'ta yaptıklarını hatırlatan Düzcan, "İki günde 2 bin 250 civarı çizme toplandı. Kampanyamız normalde 15 Ocak'a kadar devam edecek. Bu hızla devam ederse 2-3 güne belirlenen sayıya ulaşmayı düşünüyoruz. Biz de yoğun ilgi üzerine kampanyayı genişletip diğer kamplardaki çocuklara da ulaşmaya çalışacağız. Sayıyı da artırıp diğer kamplardaki çocuklara da yardımları ulaştıracağız. " diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mülteci Çocukların Yüzü 'Çizmeli Çocuk'La Gülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement