Mülteci Dramına Uluslararası "Exodus-Dejavu" Projesi ile Dikkat Çekilecek - Son Dakika
Güncel

Mülteci Dramına Uluslararası "Exodus-Dejavu" Projesi ile Dikkat Çekilecek

Mülteci Dramına Uluslararası "Exodus-Dejavu" Projesi ile Dikkat Çekilecek

muhabiri Nilüfer Demir'in 3 yaşındaki Aylan Kurdi fotoğrafı da yer alacak.

14.09.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

muhabiri Nilüfer Demir'in 3 yaşındaki Aylan Kurdi fotoğrafı da yer alacak.

PROJEDE SERGİ,SOHBET VE KİTAP OLACAK

Fotoğrafçı Coşkun Aral, sanat danışmanlığı hizmeti veren Visioncy Ajansı Başkanı Patrice Vallette ile birlikte Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı'nın desteğiyle dünyada küresel çapta yaşanan mülteci dramına dikkat çekmek amacıyla uluslararası bir projeye imza attı. "Exodus- Dejavu" adlı proje, "sergi, sohbet ve kitap" olmak üzere üç platformda gerçekleştirilecek.

4 ÜLKE 7 ŞEHİRDE SERGİ

Özellikle Suriye iç savaşının patlak vermesinin ardından tüm dünyanın gözleri önündeki gerçekleri çarpıcı bir şekilde ortaya koymayı, göçmenler ve yerinden edilmiş insanlarla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan projenin ilk ayağı, fotoğraf sergisi olacak. Malezya, Almanya, Fransa ve Türkiye olmak üzere 4 ülke ve 7 şehirde sergilenecek fotoğraflarda, mültecilerin zaman içindeki tehlikeli yolculukları gözler önüne serilecek.

6 FOTO MUHABİRİNİN OBJEKTİFİNDEN GÖÇMEN GERÇEĞİ

Türkiye'den Coşkun Aral ile 3 yaşındaki Aylan Kurdi fotoğrafıyla mülteci krizini dünya gündemine taşıyan DHA muhabiri Nilüfer Demir, Suriye'den Issa Touma, Fransa'dan Rolan Neveu, Rusya'dan Sergey Ponomarev ve Malezya'dan Rahman Roslan'ın objektiflerine yansıttıkları karelerde, milyonlarca insanın ümitsizlik ve ölüm korkusuyla dolu güvenli yer arayışı anlatılacak. 6 foto muhabirinin gözünden göçmen gerçeğini ön plana alınarak onların dokunaklı hikayeleri ortaya koyulacak. Sergi, savaşı ve savaştan kaçan insanları belgelerken, farklı dil konuşan, farklı hayatlar yaşayan ama aynı insan haklarını paylaşan insanları birbirine bağlamayı hedefliyor.

SERGİ ONURUNA KİTAP BASILACAK

Serginin düzenleneceği her şehirde, sanatçılar, foto muhabirleri, konuya dahil olan kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve ziyaretçilerin katılımıyla sanat üzerinden dünyadaki göçmen krizine yönelik sohbetler düzenlenecek. Ayrıca sergi onuruna basılacak kitapta, 6 fotoğrafçı seçkin yazarlarla ortak bir çalışmaya imza atacak. Her ülkeden önemli yazarların katılımıyla basılacak kitapta 80'den fazla fotoğraf yer alacak. Kitap Malayca, Fransızca, İngilizce, Almanca ve Türkçe olmak üzere 5 dilde basılacak.

SERGİNİN SON DURAĞI İSTANBUL

Fotoğraflar ilk olarak Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde 24 Eylül'de sergilenmeye başlanacak. Daha sonra Almanya'da Münih, Dresden, Berlin, Köln ile Fransa'da Paris'te son olarak ise Türkiye'de İstanbul'a taşınacak. Exodus-Dejavu projesindeki fotoğraflar, İstanbul'da 17-24 Aralık tarihlerinde sergilenecek.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mülteci Dramına Uluslararası 'Exodus-Dejavu' Projesi ile Dikkat Çekilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement