Müminlerin Annesi Hazreti Hatice Bursa'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Müminlerin Annesi Hazreti Hatice Bursa'da Anıldı

Müminlerin Annesi Hazreti Hatice Bursa\'da Anıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü, düzenlediği konferansla müminlerin annesi Hazreti Hatice’yi yad etti.

26.03.2018 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü, düzenlediği konferansla müminlerin annesi Hazreti Hatice'yi yad etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Nurdan Damla, kendisini dinleyenlere Hazreti Hatice'nin hayatından kesitler aktardı. Merinos AKKM Bursa Vakıf Kültürü Müze Galeri Alanı'nda yapılan programa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Sönmez ile kadınlar büyük ilgi gösterdi. Nurdan Damla, Hazreti Hatice'nin faziletlerinin çok fazla olduğunu dile getirdi. Peygamber Efendimiz ile evlenmeden önce de temiz bir fıtrata sahip olduğunu dile getiren Damla, müminlerin annesinin hayası, edebi ve asaletiyle herkes tarafından saygı duyulan bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Damla, İslamiyet'e inanan ilk kişinin yine o olduğunu anlattı.

Hazreti Hatice'nin fedakarlık ve sadakatine vurguda bulunan Damla, "Onun sevgili peygamberimiz Muhammed aleyhisselam ile evlenmesi, ilk Müslüman olması, seyyit ve şeriflerin ceddi olan Hazreti Hasan ile Hazreti Hüseyin'in anneleri Hazreti Fatıma'nın annesi olması ve hayatta iken cennetle müjdelenmesi, bu faziletlerden sadece birkaçıdır. Hazreti Hatice validemiz Müslümanlar arasında çok sevilmiştir. Arap olan ya da olmayan birçok Müslüman kız çocuklarına onun adını vererek sevgisini göstermiştir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müminlerin Annesi Hazreti Hatice Bursa'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement