Münih?te İftarda Almanlara Yeni Cami Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Münih?te İftarda Almanlara Yeni Cami Projesi Tanıtıldı

Münih?te İftarda Almanlara Yeni Cami Projesi Tanıtıldı

Dha DIŞ HABER ? Münih'te iftarda Almanlara yeni cami projesi tanıtıldı Münih İslam Forumu (MFI)?nin düzenlediği iftarda, Almanlara yeni cami projesi tanıtıldı.

11.07.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER ? Münih'te iftarda Almanlara yeni cami projesi tanıtıldı

Münih İslam Forumu (MFI)?nin düzenlediği iftarda, Almanlara yeni cami projesi tanıtıldı. MFI Başkanı Benjamin İdriz, proje konusunda hangi dinden olurlarsa olsunlar tüm Münihliler'den destek beklediklerini söyledi.

TÜM DİNLERİN BULUŞMA MERKEZİ

Benjamin İdriz, cami projesini bir slayt gösterisi ile tanıtırken, 'Münih'e yaraşan, tüm dinlerin buluştuğu, bir İslam Merkezi yapmak istiyoruz. Bu yıl sonuna kadar belediyenin bize tahsis ettiği arsanın ücretini ödeyip, önümüzdeki yıldan itibaren inşaata başlamak istiyoruz. Bu projemizi bir an önce tamamlayabilmek için sadece Müslümanlar'ın değil, hangi dinden olursa olsun tüm Münihliler'in destek vermesini diliyoruz' dedi.

AMERİKAN BAŞKONSOLUSUNA SREBRENİCA SOYKIRIMI ROZETİ

İftara Münih Belediye Başkanı adına katılan Belediye Meclisi Üyesi Julia Schönfeld- Knorr külliye projesine belediye olarak tam destek verdiklerini söyledi. Bir çok ülkenin diplomatik temsilcilerinin katıldığı iftarda, Benjamin İdriz, Amerikan Başkonsolosu Bill Moller'e Srebrenica soykırımı temsil eden bir rozet taktı. Bavyera Parlamentosu Milletvekilleri, değişik dinlerin üst düzey temsilcileri ve belediye meclisi üyelerinden oluşan konuklar, merkez yanındaki restoranda Müslüman davetlilerle birlikte iftar yemeği yediler. Delila Durmiç adlı Bosnalı genç kız, Arapça ve İngilizce olarak seslendirdiği parçalarla iftarı renklendirirken, konukların büyük hayranlığını kazandı.

'DEV KÜLLİYE'

Münih'teki İslam Merkezi, bin 300 metrekarelik arsaya toplam 6 bin metre kare kullanım alanı olan beş katlı ve üç binadan oluşan bir külliye olarak yapılacak. 80 araçlık yer altı garajına da sahip olacak külliye, cami, akademi ve müze bölümlerinin yanı sıra, cafe, toplantı salonları, kütüphaneler ve mağazalar bulunan sosyal tesislerden oluşacak. Yaklaşık 30 Milyon Euro'ya mal olması hesaplanan cami'nin minaresinin yüksekliği 30 metre olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih?te İftarda Almanlara Yeni Cami Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement