Münir Arıkan "Gençlerle Başbaşa" Geldi - Son Dakika
Yerel

Münir Arıkan "Gençlerle Başbaşa" Geldi

Münir Arıkan "Gençlerle Başbaşa" Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği “Gençlerle Başbaşa Etkinlikleri” kapsamında gerçekleştirilen programda gençlere, “Medeniyetimizin İdeal Öğrencisi Nasıl Olmalıdır” konferansı verildi.

07.03.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün organize ettiği "Gençlerle Başbaşa Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen programda gençlere, "Medeniyetimizin İdeal Öğrencisi Nasıl Olmalıdır" konferansı verildi.

Program yaklaşık 600 kişinin katılımıyla Umuttepe Camii Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Programa Büyükşehir Belediyesi'nin dışında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), İlim Yayma Cemiyeti, Safa Vakfı, Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (MİKAV), Yeni Kuşak İzcilik ve Spor Kulübü Derneği, Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunlar Derneği, Milli Türk Talebe Birliği, Genç Nesil Derneği, Genç İhh, Umuttepe Camii ve Kültür Merkezi Derneği, Kocaeli Gençlik Toplulukları Platformu (KOGET) temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil'in açılış konuşmasıyla başlayan programda Sevil, şunları söyledi: "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak gençleri önemsiyoruz. Bunun en önemli göstergesi de sadece gençlere hizmet etmek amaçlı bir şube müdürlüğü kurulmasıdır" şeklinde konuştu. Gençler için çalışmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Sevil; "Gençlere hizmet etmek, geleceğe hizmet etmek demektir. Biz de her zaman ilk günki inançla ve azimle gençlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Düşünce Koçu Münir Arıkan sunum eşliğinde verdiği konferansta: "Medeniyetimizin ideal öğrencisi nasıl olmalıdır" konusuyla öğrencileri motive etti. Arıkan; "Bilgi yükseltir ama yüceltmez" dedi.

Türkiye'de yetişmiş ünlü kişilerin hayatlarından örnekler veren Arıkan, başarılara imza atmış bilim adamlarının tarihte çok olduğunu belirtti. Öğrencilerin başarılı olmaları gerektiğine değinen Arıkan, öğrencilerin alt sınıflardan kalmış derslerinin olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Günümüzde dünyadaki Müslümanların başarılarının çok düşük olduğunu belirten Arıkan, istatistiklerden örnekler vererek kıyaslamada bulundu. Çalışmanın önemine değindikten sonra Müslümanların kendi aralarında kaynaşması gerektiğini, insanları fark etmenin önemli olduğunu belirtti.

Stratejik Konumumuza ve Doğal Kaynaklarımızın Zenginliğine Rağmen Neden Başaramıyoruz?, Niye Biz Değiliz Başkaları?, Medeniyetimizin Yapı Taşları, Çalışan İnsana Çalıştığının Karşılığı En Güzel Şekilde Verilir, Tarihten İbret Tabloları, Onlar Nasıl Başardı?, Nasıl Başarabiliriz?, Başarıya Giden Yol, İnsanı Fark Et ki Seni de Fark Etsinler, Potansiyelinizi En İyi Şekilde Kullanabilirsiniz gibi başlıklarla ' Medeniyetimizin İdeal Öğrencisi Nasıl Olmalıdır?' sorularına cevaplar arandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Münir Arıkan 'Gençlerle Başbaşa' Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement