Murat Başoğlu Davasında İkinci Kez Bozma Kararı Verildi - Son Dakika
Güncel

Murat Başoğlu Davasında İkinci Kez Bozma Kararı Verildi

Murat Başoğlu ve yeğeni hakkında hayasızca davranışta bulunmak suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istenen davada beraat eden sanıklar için verilen karar bozuldu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, usul yönünden hata yapıldığı gerekçesiyle sanıklar tekrar yargılanacak.

17.04.2019 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da, 29 Temmuz 2017 tarihinde, teknede uygunsuz halde görüntülendikleri iddia edilen Murat Başoğlu ile yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 'hayasızca hareketler' başlığı altındaki 225'inci maddesi kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yapılan yargılama sonunda iki sanık üzerlerine atılı suçtan beraat etti. Ancak Bodrum Cumhuriyet Savcısı Fatma Atasoy, 'usule ve yasaya aykırı' olarak değerlendirdiği beraat kararına itiraz ederek, kararın bozulması ve sanıkların cezalandırılması istemiyle temyize başvurdu.

"KONU OLAN EYLEM ALENİ BÖLGEDE YAPILDI"

Savcı, dosyayı temyize götürme nedeni olarak ise davaya konu olan eylemin 'aleni' bir yerde yapılmadığı gerekçesiyle verilen beraat kararına, olayla ilgili yapılan keşfin bölgenin sakin olduğu bir tarihte yapılmasını gerekçe gösterdi. Savcı olayın temmuz ayında gerçekleştiğini ve o tarihte bölgenin sakin değil, daha kalabalık olduğunu ifade etti.

Murat Başoğlu Davasında İkinci Kez Bozma Kararı Verildi

YAPILAN HATALAR FARK EDİLDİ

Bunun üzerine dosya, görüşülmek üzere İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi. Daireler arası iş bölümüne göre 'cinsel suçlar' kapsamındaki dosyaların görüşüldüğü 15. Ceza Dairesi tarafından yapılan inceleme sonrasında sanıklardan Burcu Başoğlu'nun mahkemede tanık olarak dinlenen eşi Selçuk Kabadayı'ya tebligat gönderilmediği anlaşıldı.

Bunun üzerine kararı bozan 15. Ceza Dairesi dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Yerel mahkeme tarafından hatanın düzeltilmesinin ardından dosyayı tekrar incelemeye alan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesi, başka bir hatanın daha yapıldığını fark etti.

Murat Başoğlu Davasında İkinci Kez Bozma Kararı Verildi

YENİDEN İNCELENECEK

Bodrum'daki yargılama sırasında sanıklardan Murat Başoğlu'nun reddi hakim talebinde bulunduğu, ancak mahkemenin bu talebi değerlendirmeden dosyayı karara bağladığı belirlendi. Dosya duruşmanın yeniden görüleceği yerel mahkemeye geri gönderildi.

Murat Başoğlu Davasında İkinci Kez Bozma Kararı Verildi
Murat Başoğlu Davasında İkinci Kez Bozma Kararı Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Murat Başoğlu Davasında İkinci Kez Bozma Kararı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Abuzer kömürc0: Reşit o kız kim tutarsa onun olur ne var anlamadık adama yazık değilmi 7 7 Yanıtla
  • vatandaş: tatlı ise ne yapsın adam 1 7 Yanıtla
  • Baris : Bu Pislik kendini çok çekiçi zandediyor karaktersiz. Kendini begnen, kendini çok çekiçi zaneden, oynaklardan uzak durun, toplumu bozuyorlar. 5 0 Yanıtla
  • Memleketim: Simdimi haya akliniza geldi. Gittikce batiyoruz. 2 2 Yanıtla
  • Realist: MARAS DONDURMACISI YASIYOR MU HALA? 2 0 Yanıtla
  • ON-AIR: YAPTIM BİTTİ NE DEMEK YA.. ÇOCUĞUNA KİM NE YAŞATTI, FARKINDA DEĞİL Kİ.. 1 1 Yanıtla
  • Gurbetci: Mal 1 1 Yanıtla
  • Selim : Araları fazla geliyor bunların 0 0 Yanıtla

Advertisement