Murat Çepni, Bakan Kurum'un Bütçe Sunumunu Eleştirdi: "Çevre Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı mı Müteahhitler Birliği mi Sunum Yaptı... - Son Dakika
Güncel

Murat Çepni, Bakan Kurum'un Bütçe Sunumunu Eleştirdi: "Çevre Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı mı Müteahhitler Birliği mi Sunum Yaptı...

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe sunumunu; "Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı mı sunum yaptı yoksa Müteahhitler Birliği mi sunum yaptı tam anlayabilmiş değiliz. Çünkü bu sunumda çevre yoktu, ekoloji mücadelesi yoktu, bu sunumda Aliağa asbestli gemi yoktu, Gaziemir yoktu, SİNPAŞ yoktu, Şırnak'ta katledilen ağaçlar yoktu, İkizdere yoktu ve daha niceleri yoktu, olan bir tek şey var, o da beton vardı, yeni betonlaşma vardı" sözleriyle eleştirdi.

09.11.2022 18:13  Güncelleme: 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe sunumunu; "Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı mı sunum yaptı yoksa Müteahhitler Birliği mi sunum yaptı tam anlayabilmiş değiliz. Çünkü bu sunumda çevre yoktu, ekoloji mücadelesi yoktu, bu sunumda Aliağa asbestli gemi yoktu, Gaziemir yoktu, SİNPAŞ yoktu, Şırnak'ta katledilen ağaçlar yoktu, İkizdere yoktu ve daha niceleri yoktu, olan bir tek şey var, o da beton vardı, yeni betonlaşma vardı" sözleriyle eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesi görüşülüyor. HDP Milletvekili Murat Çepni, bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bakanlığın yaptığı sunumunu da dinledik. Fakat bakanlığın sunumunu dinlerken Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı mı sunum yaptı yoksa Müteahhitler Birliği mi sunum yaptı tam anlayabilmiş değiliz. Çünkü bu sunumda çevre yoktu, ekoloji mücadelesi yoktu, bu sunumda Aliağa asbestli gemi yoktu, Gaziemir yoktu, SİNPAŞ yoktu, Şırnak'ta katledilen ağaçlar yoktu, İkizdere yoktu ve daha niceleri yoktu. Olan bir tek şey var, o da beton vardı, yeni betonlaşma vardı."

"ÇEVRE BAKANLIĞI'NIN İNŞAATÇILIK MI KONUŞMASI LAZIM"

Çepni, Bakan Kurum'a "Ben sadece birkaç şey sormak istiyorum, iklim krizi tüm dünyanın temel sorunu, defalarca konuştuk, dünya bir yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bizim bakanlığımız bunun çözümünü betonda mı buluyor? Ormanların hızla yok olduğu, ülkenin yüzölçümünün yarısından fazlasının maden şirketlerine tahsis edildiği, ormanların, suların, göllerin hızla yok olduğu, kentlerin bir mezarlığa dönüştüğü koşullarda Çevre Bakanlığı'nın inşaatçılık mı konuşması lazım yoksa bunların çözümünü mü konuşması lazım? Böyle bir şey olabilir mi?" diye sordu.

"BÖYLE BİR ÇEVRE BAKANLIĞI OLABİLİR Mİ?"

İzmir'in Aliağa ilçesinde sökümü planlanan, fakat asbest olduğuna yönelik eleştiriler sonrasında gelişi iptal edilen Brezilya donanmasına ait Sao Paulo isimli gemiyi hatırlatan Çepni, şöyle konuştu:

"Ben Bakan beye de buradan şunu sormak istiyorum, özellikle, Aliağa'da asbestli bir gemi meselesi yaşandı, Sao Paulo gemisi Türkiye'ye geldi, gelecekti. Hem dünyada hem de Türkiye'de bilim insanları bu konuda açıklamalar yaptılar. Dedik ki, 'Bu gemide 600 ton asbest var, zehir var' fakat bakanlık dedi ki, 'Hayır, bu gemide sadece 6 ton zehir var. Zehrin çoğu değil de azı var, buna razı olun' Daha sonrasında bu geminin gelişi bakanlık tarafından iptal edildi. Şimdi buradan soruyorum: Bakanlığın bu konuda bir özeleştiri vermesi gerekmez mi, bir özür dilemesi gerekmez mi? Bu konuda, bilim insanlarını, ekoloji örgütlerini tebrik etmesi gerekmez mi, teşekkür etmesi gerekmez mi? Böyle bir Bakanlık olabilir mi? Böyle bir Çevre Bakanlığı olabilir mi?"

Murat Çepni, Bakan Kurum\'un Bütçe Sunumunu Eleştirdi: "Çevre Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı mı Müteahhitler Birliği mi Sunum Yaptı...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Murat Çepni, Bakan Kurum'un Bütçe Sunumunu Eleştirdi: 'Çevre Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanlığı mı Müteahhitler Birliği mi Sunum Yaptı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement