Murat Ülker Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Murat Ülker Kimdir?

Murat Ülker Kimdir?

Murat Ülker'in Berat Albayrak'a olan Twitter çağrısı internette geniş yankı uyandırırken Twitter'a TC kimlik no ile girilmesini tavsiye eden ünlü iş adamı merak konusu oldu. Peki, Murat Ülker kimdir?

13.08.2018 11:30  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Hazine ve Maliye Bakanı 'a çok konuşulacak bir öneride bulunarak yankı uyandırdı. Peki, Murat Ülker kimdir, kaç yaşındadır, hangi şirketlerin sahibidir?

"TWİTTER'A TC NO İLE GİRİLSİN"

Murat Ülker'in, Bakan Albayrak'a, ''a TC kimlik numarasıyla girilsin' önerisinde bulunduğunu aktardı. Murat Ülker'in, bu konuda Almanya'yı örnek gösterdiği belirtilerek, "TC kimlik numarası veya telefon numarası verilmeden hesap açılması sorumsuzluk, hatta suça azmettiriciliktir. Herkes o ortamı serbest küfür kürsüsü sanıyor" dediği ifade edildi.

MURAT ÜLKER KİMDİR?

Murat Ülker 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Kırım Aluşta asıllı olan ailesi "Devletler" adıyla biliniyordu. Ailesi Sovyetler Birliğinin kurulması sonrası Müslümanlara yapılan baskı nedeniyle 1929 yılında İstanbul'a göç etmiştir.

Murat Ülker Kimdir?

BERKSAN'DAN ÜLKER'E

Murat Ülker'in babası Sabri Ülker ve amcası Asım'ın temellerini attığı şekerlemecilik işi 1944'de ürettikleri bisküviye Ülker adını vermeleriyle markalaşmış sonrasında Yıldız Holding kurulmuştur. Marka iş çevrelerinde tanındıkça yaygınlaşmış aile aslında Berksan olan soyadlarını Ülker olarak değiştirmişlerdir.

AHMET DAVUTOĞLU İLE SINIF ARKADAŞI

Murat Ülker; TC Başbakanlığı yapmış 'nun liseden sınıf arkadaşıdır. Yeğeni Ahmet Özokur ile Davutoğlu'nun kızı evlenmiş, evlilikleri kısa süren çift 12 Mayıs 2015'te tek celsede boşanmışlardır.

Murat Ülker Kimdir?

SPOR'A MİLYONLARCA LİRALIK DESTEK VERDİ

Murat Ülker'in en büyük hobileri seyahat etmek ve yelken. Sosyal medyayı aktif kullanan Ülker, hat sanatı ve modern resim de dahil olmak üzere geniş bir sanat koleksiyonu sahibi. Murat Ülker, 1993'te Ülkerspor Basketbol Kulübü'nün kurulmasında faal bir rol oynamıştır.

Murat Ülker Kimdir?

Ülkerspor, 2006'da Fenerbahçe ile birleşinceye kadar pek çok genç yetenek yetiştirmiş; 4 şampiyonluk, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 Türkiye Kupası, ayrıca Avrupa'da Şampiyon Kulüpler Kupası ve Koraç Kupasında çeyrek final gibi başarılara imza atmıştır.

Murat Ülker, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun isim haklarını 10 yıllığına devralarak Fenerbahçe'ye; basketbol takımının yanında futbol takımına da desteğini sürdürürken; Beşiktaş ve Galatasaray'dan desteğini çekmiştir.

Murat Ülker Kimdir?

Tıp doktoru Prof. Asaf Ataseven'in kızı Betül Ataseven ile evli olan Murat Ülker'in 3 oğlu vardır. Murat Ülker iyi derecedeİngilizce ve Almanca bilmektedir.

MURAT ÜLKER'İN SERVETİ

2015 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre ülker $4.4 milyar servetiyle Türkiye'nin 1., dünyanın ise 369. zengin ismi olmuştur.2017 iibariyle Forbes'in açıkladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 3.7 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin 1. zengin kişisi olarak açıklanmıştır.

Yıldız Holding, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın alarak dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükselmiştir.

Son Dakika Güncel Murat Ülker Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement