Muratbey Uşak Uzun Yolculuklardan Şikayetçi - Son Dakika
Spor

Muratbey Uşak Uzun Yolculuklardan Şikayetçi

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde mücadelesini sürdüren Muratbey Uşak'ın genel menajeri Fatihan Erdoğan, deplasman maçlarına ulaşmak için yaptıkları uzun yolculukların takımı olumsuz etkilediğini bildirdi.

07.11.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde mücadelesini sürdüren Muratbey Uşak'ın genel menajeri Fatihan Erdoğan, deplasman maçlarına ulaşmak için yaptıkları uzun yolculukların takımı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 mağlubiyeti bulunan Muratbey Uşak, galibiyetlerini iç sahada alırken, deplasmandaki maçlarda galibiyet elde edemedi.

Lige kendi sahasında Fenerbahçe galibiyetiyle başlayan Muratbey Uşak, deplasmanda oynadığı Beşiktaş Sompo Japan, Anadolu Efes ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında mağlup oldu.

FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda oynadığı tek deplasman maçında Yunanistan'ın PAOK takımına yenilen Muratbey Uşak, ligde ve Avrupa'da oynadığı son 4 deplasman maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Uşak temsilcisi yarın FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Polonya'dan Rosa Radom takımıyla karşılaşacak.

Genel Menajer Fatihan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deplasman maçlarına ulaşmak için uzun yolculuklar yaptıklarını, bu seyahatlerin takımın performansı olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bu sezon ligde ve Avrupa'da yoğun bir maç trafiği yaşadıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Uşak Havaalanı bizim ihtiyaçlarımıza cevap vermiyor. Avrupa maçları için İzmir ya da İstanbul üzerinden uçuşlar yapıyoruz. Uşak-İstanbul arası kara yoluyla en az 8 saat sürüyor, İzmir'den yurt dışına bazen direkt uçuş olmadığı için Avrupa'daki bir deplasmana ulaşmamız en az 12 saat sürüyor. Maçın ardından Uşak'a dönmek için yine uzun yolculuk yapıyoruz. Bu durum aynı şekilde yurt içindeki deplasman maçları için de geçerli."

"Evimizde aldığımız galibiyetler bizi rahatlatıyor"

Erdoğan, Uşak-İstanbul arasındaki uçuşların artmasının kendilerini rahatlatacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Takım kadromuz dar, sakatlarımız var, tüm bunlar tabii ki sonuca yansıyor. Ancak bir de buna uzun yolculuklar eklenince takım daha fazla yıpranıyor. Tüm olumsuzluklara rağmen kendi evimizde aldığımız galibiyetler bizi rahatlatıyor. Takıma iki takviye yaptık, daha çok çalışıp tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz."

Uşak Valisi Ahmet Okur başta olmak üzere kentten İstanbul'a uçuşların artırılması için destek isteyen Erdoğan, "İstanbul'a ulaştığınızda Türkiye'nin her bölgesine ve Avrupa'ya çok kolay ulaşabiliyorsunuz. Açıkçası kentin yöneticilerinin bu sorunu çözmesi bizim için ve kentimiz için çok iyi olacak." dedi.

Erdoğan, yarın FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Rosa Radom ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatarak, bu maçı kazanarak sıralamada yükselmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Muratbey Uşak Uzun Yolculuklardan Şikayetçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement