Muratlı Atatürk Evi'nde İncelemeler Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muratlı Atatürk Evi'nde İncelemeler Yapıldı

Muratlı Atatürk Evi\'nde İncelemeler Yapıldı

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde "Muratlı Atatürk Evi Çamur Deryasına Döndü" haberi üzerine harekete geçen yetkililer Muratlı'ya geldi.

30.10.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde "Muratlı Atatürk Evi Çamur Deryasına Döndü" haberi üzerine harekete geçen yetkililer Muratlı'ya geldi.

Tren yolu etrafına çekilen tel örgülerin Atatürk Evi önünden de geçmesi nedeniyle oluşan hendekler, yağmurların da yağmasıyla birlikte tarihi binanın etrafında su birikintisine, çevre kirliliğine ve kötü manzaraya sebep oluyordu. Hendeklere dolan suların pis kokuları çevrede oturan vatandaşları rahatsız ederken, yağışlar nedeniyle dolan hendeğin zaman zaman taşmalara sebep olduğu da biliniyor.

Konuyla ilgili Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Tekirdağ Müze Müdürü Nejat Önder Öztürk, Tekirdağ Kültür Müdürü Mehmet Altaş, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe bir araya gelerek Atatürk Evi'nde incelemelerde bulundu.

Tekirdağ Müze Müdürü Öztürk, çamura neden olan aydınlatma direğinin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Tekirdağ Kültür Müdürü Mehmet Altaş ise yaptığı incelemeler sonucu Atatürk Evi'nde tutanak tuttu. Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu; "TCDD Müdür Yardımcısı ile bu konuyu görüştük. Gerek telefon görüşmemizde, gerekse yazdığımız resmi yazı ile bu sorunun giderilmesini istedik" dedi.

TCDD'den olumlu cevap aldıklarını belirten Kaymakam Hersanlıoğlu, demir yolu müteahhidinin gelip sorunu düzelteceğinin sözünü aldıklarını kaydetti. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de çamura ve kirli görüntüye son vererek Atatürk Evi'ni layık olduğu görüntüye kavuşturacaklarını ifade etti.

Atatürk Evi'nin bitişiğinde ikamet eden vatandaşlardan Tayfun Arda, ilgilenen tüm yetkililere teşekkür ederek mahalleli olarak minnettar olduklarını söyledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratlı Atatürk Evi'nde İncelemeler Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement