Muratpaşa Belediyesi'den Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Belediyesi'den Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Muratpaşa Belediyesi\'den Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği

Muratpaşa Belediyesi 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği düzenledi.

22.03.2017 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği düzenledi.

Muratpaşa Belediyesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ile birlikte Belediye Kültür Salonu'nda down sendromlu çocuklarını sahne aldığı, duygu dolu anlara sahne olan bir etkinliğe imza attı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın eşi Ümran Uysal, Başkan Yardımcıları Hasan Kaçmaz ve Murat Şimşek de yer aldı.

21 Mart'la sınırlı kalmasın

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Engelli Vakfı ve Down Sendromlular Derneği Antalya Şube Başkanı Gülcan Ay, "Sevgi engel tanımaz" diyerek 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü gibi özel toplamsal farkındalık günlerinin sadece sayısal günlerle sınırlı kalmaması temennisinde bulundu.

'Bütünleştirmeye çalışıyoruz'

Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan ise Muratpaşa Belediyesi'nin destekleriyle Engelsiz Kafe'nin 3 yıldır toplumsal farkındalığı güçlendirmek için projeler hayata geçirdiğini belirterek, "Bu çalışmaların hepsinde bütünleştirmeye ve farkındalığı arttırmaya gayret ediyoruz" dedi.

'Altta kalanın canı çıkmasın'

Adalya Vakfı Başkanvekili Bilal Köleoğlu, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'nin Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın destekleriyle her geçen gün büyüdüğünü belirterek, ruhunda engel olmayan herkesi Engelsiz Kafe'nin bir parçası olmaya davet etti. Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Şimşek ise 'Altta kalanın canı çıkmasın' anlayışını Muratpaşa'da belediyeciliğin her alanında hayata geçirmeye çalıştıklarının altını çizerek, "Bu aynı zamanda engelli bireylerimizin kent hayatının bir parçası olması sağlamak anlamına da geliyor. Muratpaşa Belediyesi'nin bütçesini buna göre ayarlıyoruz, planlarımızı buna göre yapıyoruz" dedi.

'Sen bir meleksin'

Konuşmaların ardından Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu sahnesinde ilk olarak Engelsiz Kafe 'Meleklerin Dansı' grubu sahneye çıktı. Kızlar sırtında melek kanatları, erkekler smokinleriyle Candan Erçetin'in 'Sen Bir Meleksin' şarkısı eşliğinde muhteşem bir dans gösterisi sundu. Dansın sonunda özel çocukların özel anneleri de sahneye geldi ve elleriyle '+ 1' işareti yaparak hep bir ağızdan aynı zamanda etkinliğinde sloganı olan "Tıpkı sizin gibiyiz" sloganını söyledi.

'Atatürk geliyor'

Anneler ve özel çocukları sahneden inerken sahneye Buket Baç çıktı. Buket büyük bir heyecanla 'Andımız'ı okurken "Ey büyük Atatürk" demeden önce seyircilerini seslerinin biraz yükselmesi üzerine "Sessiz, Atatürk geliyor" diyerek salonu uyardı ve Andımız'a devam etti. Buket'in Andımız'ın son satırında yazan "Ne mutlu Türküm diyene" sözlerini defalarca yüksek sesle haykırması ise büyük alkış aldı.

Danslarıyla büyülediler

İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen Trisome Games 2016 Spor Oyunları'nda, Dünya 3'üncüsü olan masa tenisi sporcuları Benay Balcı ve Taygun Arı'nın da sahneye çıktığı etkinlik özel çocuklarını dans gösterisiyle devam etti. Özdemir Erdoğan'ın 'Bana elleri ver' şarkısı eşlinde dans eden özel çocukların sarılmaları, dansta yaptıkları dönüşler izleyicilerden büyük alkış aldı.

Aşık Veysel'i unutmadılar

Muratpaşa Belediyesi'nde Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri down sendromlu Arda Arık'ın Michael Jackson taklidi ve Eyüp Tarım'ın 21 Mart 1973'te hayatını kaybeden halk ozanı Aşık Veysel anısına 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü seslendirmesiyle devam etti.

'Tecahül-i Arif'

Muratpaşa Belediyesi'nin 'Sevgi Kromozom saymaz' sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlik down sendromlu Arif ve yaşlı annesinin anlatıldığı Hasan Kalender'in kısa filmi 'Tecahül-i Arif' gösterimi ve ardından sinema yazarı Tuncer Çetinkaya moderatörlüğünde yönetmen Hasan Kalender ve filmde Arif'i canlandıran down sendromlu oyuncu Deniz Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşiyle sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Belediyesi'den Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement