Muratpaşa'da CHP'li Uysal Görevi Devraldı - Son Dakika
Güncel

Muratpaşa'da CHP'li Uysal Görevi Devraldı

Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Ümit Uysal, belediyede düzenlenen törende, Başkan Vekili Erdem Armen'den görevi aldı.

03.04.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Ümit Uysal, belediyede düzenlenen törende, Başkan Vekili Erdem Armen'den görevi aldı. Uysal, ilçedeki 56 mahallenin her birini önemseyerek çalışmalar yapacağını söyledi.

450 bin nüfusuyla kentin en büyük ilçesi olmanın yanı sıra, Türkiye'deki 57 ilden daha fazla nüfusa sahip Muratpaşa'da yerel seçimin galibi Ümit Uysal, belediyede düzenlenen devir- teslim törenine eşi Ümran, çocukları Efe ve Eylül ile geldi. Belediye girişinde çalışanlar ile partililer tarafından coşkuyla karşılanan Uysal, kendisini tebrik edenlerle selamlaştı. Uysal daha sonra belediye girişinde yaptığı konuşmada "Bugün nöbet değişim günü. Kalabalık topluluk içinde bir devir teslim töreni gerçekleştireceğiz. Kamu görevine gelinir hizmet edilir, süreniz dolar gidersiniz. Göreviniz süresince ürettiğiniz şeyler sizi yaşatır. Eserleriniz sizi yaşatır" diye konuştu.

Nöbeti devralacak olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Uysal, kaliteli, düzgün, açık, şeffaf bir belediyecilik yapmaya çalışacağını vurguladı. Muratpaşa Belediyesi çalışanlarıyla bütünleşerek ekip ruhuyla görev yapacağını belirten Uysal, "Geçmiş dönemde görev yapan tüm başkanlara teşekkür ediyorum" dedi. Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Erdem Armen ise Muratpaşa'ya geçmişte olduğu gibi en iyi hizmetin yapılacağına inandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Uysal, ailesiyle birlikte başkanlık makamına çıktı. Uysal, üçüncü katta yer alan makamı merdivenden çıkarken kendisini tebrik etmek için bekleyen çalışanlarla selamlaştı. Başkanlık makamında devir tesliminde de Armen, Muratpaşa halkının katılımcı, saydam anlayışla yasalara saygılı, kamu yararını, kentin çıkarlarını düşünen, insana ön planda tutan hizmet beklediğini belirtti. Armen, "Birbirimizi sevmemiz gerektiğini, barış, özveriyle çalışmaya hoşgörüye dikkat etmemiz, bu anlayış içerisinde bir yönetim devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Uysal, bu onurlu görevin ne kadar ciddi ve özverili çalışma gerektirdiğinin farkında olduğunu söyledi. Çok çalışarak Muratpaşa halkına hizmet edip 56 mahallenin her birini önemseyerek çalışmalar yapacaklarını aktaran Uysal, şehrin ortak aklını takip edeceklerini ve katılımcı bir belediyecilik ortaya koyacaklarını kaydetti.

Daha sonra Erdem Armen, Uysal'a çiçek verdi. Ardından Uysal, başkanlık makamında CHP MUratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve belediye parti meclisi üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

ADAYLIKTA SANCILI SÜREÇ

Muratpaşa'nın CHP adayı, zorlu süreç sonunda belirlendi. Mevcut başkan Süleyman Evcilmen'in aday gösterilmemesi üzerine CHP'de sancılı bir aday süreci yaşandı. İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in Parti Meclisi tarafından aday ilan edilmesiyle partide tepkiler ve protestolar yükseldi. Ardından toplanan Merkez Yürütme Kurulu'ndan CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün, Muratpaşa Belediye Başkanı adayı olarak çıktığı iddia edildi. Adaylığı konuşulurken, 29 Kasım'da 'adaylık sürecinde ihtiyaç olabilir' diye istifa eden CHP İl Başkanı Devrim Kök'le ilgili beklenmedik bir belge ortaya çıktı. Aday yapılmaya hazırlanan Kök, 1 Aralık'taki istifa engelini 29 Kasım'daki istifasıyla aştığını düşünürken, Kök'ün bir görevden alma yazısında başkan olarak imzası çıktı. Bunun üzerine Genel Merkez, Devrim Kök'ün aday gösterilmesinden vazgeçti. Daha sonra toplanan Merkez Yürütme Kurulu, partinin Muratpaşa adayı olarak eski il başkanlarından Ümit Uysal'ı gösterdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muratpaşa'da CHP'li Uysal Görevi Devraldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement