Muratpaşa'da Erkekler Susacak Kadınlar Konuşacak - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'da Erkekler Susacak Kadınlar Konuşacak

Muratpaşa\'da Erkekler Susacak Kadınlar Konuşacak

Muratpaşa Belediyesi’nin, ‘10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenleyeceği sempozyumda, erkekler susacak kadınlar konuşacak.

04.12.2016 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi'nin, '10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde düzenleyeceği sempozyumda, erkekler susacak kadınlar konuşacak. 4 kadın, Pınar Kür, Deniz Ataç, Irmak Zileli ve Elif Uluğ, toplumsal mücadele içinde şekillenen kadın hakları üzerine konuşacak.

'İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 68. yıl dönümünde Muratpaşa Belediyesi'nde erkekler susacak kadınlar konuşacak. 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde 4 kadın Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenecek 'Doğa'mızda kadın var' başlıklı mini sempozyumda bir araya gelecek.

10 Aralık Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacak sempozyumun açılış konuşmasını ise bir erkek yapacak. Siyaset ve iletişim bilimci akademisyen Serdar Taşçı, 'Erkekler adına özür niyetine' üst-atfını taşıyan konuşmasında doğa, insan hakları ve kadın üçlemesi üzerine değerlendirmelerde bulunup sözü hep yapılageldiğinin aksine 'bir süre için' kadınlara vermeyecek, gerçek sahibi olduklarını düşündüğü kadınlara sözü iade edip çekilecek. Taşçı'nın açılış konuşmasının ardından Pınar Kür, Deniz Ataç, Irmak Zileli ve Elif Uluğ, insan hakları kavramı, insan haklarının gelişiminde kadının rolü, Türkiye'de II. Meşrutiyet'ten bugüne kadın hareketleri üzerine konuşacak.

Sempozyumda; yazar ve akademisyen Pınar Kür, 'İnsan Haklarının Gelişiminde Kadının Liderliği ve Kişisel Deneyimim' başlıklı bir konuşma yapacak. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi, Tarihçi Dr. Elif Uluğ, günümüz kadın hareketlerini kökenlerine ilişkin II.Meşrutiyet döneminden başlayan bir çerçevede değerlendirmelerde bulunacak.

Yazar ve antropolog Irmak Zileli ise 'Yaratan, Yazan, Yürüyen Kadın Kahramanlar' başlıklı konuşmasıyla yer alacağı sempozyumda, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç ise 'İnsan, Kadın ve Doğa Hakları' kavramları etrafında soruna daha geniş bir perspektiften eğileceği bir konuşma yapacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'da Erkekler Susacak Kadınlar Konuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement