Muratpaşa'da Gösteri Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'da Gösteri Merkezi'nin Temeli Atıldı

Muratpaşa\'da Gösteri Merkezi\'nin Temeli Atıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 17 milyon 849 bin TL’ye mal olacak Çok Amaçlı Gösteri Merkezi’nin Türkiye ölçeğinde kültür ve sanat alanında önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

21.07.2017 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 17 milyon 849 bin TL'ye mal olacak Çok Amaçlı Gösteri Merkezi'nin Türkiye ölçeğinde kültür ve sanat alanında önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin 17 milyon 849 bin TL yatırım maliyeti bulunan 658 seyirci kapasiteli salonlara sahip Çok Amaçlı Gösteri Merkezi - Opera ve Tiyatro İşliği temeli düzenlen törenle atıldı. Yeşilbahçe Mahallesi'nde düzenlenen törene Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Can Gencer ve Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve vatandaşlar katıldı.

Kültür ve Sanata yatırım

Belediye Başkanı Ümit Uysal, sanatın bir şehri şehir yapan, ona içerik ve derinlik katan toplumsal bir boyuta sahip olduğunu söyledi. 5 bin 420 metrekare inşaat alanına sahip Çok Amaçlı Gösteri Merkezi'nin gerek yatırım maliyeti gerekse salonlarıyla Türkiye ölçeğinde kültür ve sanat alanında önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Başkan Uysal, "Proje bu özelliğiyle birlikte mimari olarak da birçok özelliğe sahip. Şehirlerimizde nitelikli binalarının yapılması, çevreyi bloke etmeyen, düzgün binaların yapılması çok değerli ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi'nin Antalya'mızda, Muratpaşa'mızda gönül zenginliğinin, estetiğin, inceliğin gelişmesine katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Kent olabilmenin, kent kültürünün parçası olmasını istiyoruz. Buranın sadece bir bina değil, ruhu olan, ruh taşıyan ve ruh veren bir mikan olmasını temenni ediyorum."

Başkan Uysal'a teşekkür

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Köksal ise, temeli atılan merkezin mimari projesinin Muratpaşa Belediyesi'nin Mimarlar Odası'yla düzenlendiği ulusal yarışmayla belirlendiğinin altını çizdi. Köksal, "Ortak çalışma iradesini gösteren Başkanımız Ümit Uysal'a teşekkür ediyorum. Bu tür projelerin yarışmalarla elde edilmesi mimarlar için çok önemli etki oluşturuyor, mimarlığın gelişmesinde itici güç oluyor" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve beraberindekiler düğmeye basarak Çok Amaçlı Gösteri Merkezi'nin temeli attı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'da Gösteri Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement