Muratpaşa'da işçinin yüzü yıllık yüzde 18 oranındaki zamla güldü - Son Dakika
Ekonomi

Muratpaşa'da işçinin yüzü yıllık yüzde 18 oranındaki zamla güldü

Muratpaşa\'da işçinin yüzü yıllık yüzde 18 oranındaki zamla güldü

Muratpaşa Belediyesi ve Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) arasında 2 bin 280 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

08.09.2020 14:38  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi ve Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) arasında 2 bin 280 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Sözleşmeyle, işçiler ilk yıl için yüzde 16 zam alırken yapılan diğer artışlarla zam oranı maaşlara yüzde 18 olarak yansıyacak. İki yılın sonunda, ücretlerde artış yüzde 36 olacak.

Aynı zamanda Sosyal Demokrat Kamu İşverenler Sendikası'nın (SODEMSEN) üyesi olan Muratpaşa Belediyesi ve TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye-İş Antalya Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi, düzenlenen törenle imzalandı. Törene Belediye Başkanı Ümit Uysal'la birlikte Belediye-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı. Törene covid-19 pandemisi dolayısıyla sınırlı katılım oldu.

Örnek sözleşme

Törenin düzenlendiği Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesi, Türk bayraklarıyla süslenirken tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şube Başkanı Mercan, Belediye Başkanı Uysal'ın gerçek anlamda emeğe ve emekçiye değer verdiğini söyledi. Mercan, şöyle konuştu:

"Yaşanan ekonomik krize, iktidarın muhalefet belediyelerini ekonomik kıskaca alma girişimlerine, işsizliğe ve salgına rağmen Başkanımız Sayın Ümit Uysal, sorunların üzerine giderek, elini taşın altına koyarak, sorumluluk alarak imzalanan bu toplu sözleşmeyle sadece Antalya için değil Türkiye'de örnek olarak gösterilecek sözleşmeyle aileleriyle birlikte binlerce emekçinin yüzerini güldürdü. Şu an yapacağımız tek şey var. Her birimiz daha çok çalışacağız. Muratpaşa halkına daha da iyi hizmet vereceğiz. Muratpaşa Belediyesi'ni Türkiye'de örnek belediye olarak kalması için katkı sunmaya devam edeceğiz."

Türkiye hayali

Başkan Uysal ise Muratpaşa Belediyesi'nin tüm çalışanlarıyla bir anlayış birliği içinde şehri geleceğe taşıdıklarını söyledi. Bu geleceği bir Türkiye hayali etrafında şekillendirmek istediklerini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: "Bizim kafamızda bir Türkiye hayali var. O hayalin peşinden gidiyoruz. Hayalimiz, demokratik, adaletli, üreten, paylaşan bir toplum. Bizim hayalimizdeki Türkiye üreten bir Türkiye'dir. Bizim hayalimizdeki Türkiye, emekçilerinin çalıştığı saatlerin tam hakkını verdiği ve hakkını aldığı bir Türkiye'dir. Bizim hayalimizdeki Türkiye, tam demokratik, uygar, dünyada seçkin ülkeler arasına girmiş kişi başına geliri şu anda bulunduğunun 4 – 5 katına çıkmış bir Türkiye'dir."

Bu hayali gerçekleştirmek için çalışırken bu duyarlılıkları çalışma ilişkilerine de yansıtacaklarını dile getiren Başkan Uysal, "Bizim hayal ettiğimiz Türkiye bunlarını hepsini kapsayan, toplumumuza yaşatmak istediğimiz standartları içiren bir Türkiye'dir" dedi. Mevcut olanaklar içinde Muratpaşa Belediyesi'nin tüm çalışanlarının en iyisini alma hakkına sahip olduğunun altını çizen Başkan Uysal, "Bununla da Türkiye'mizin en önder, en güzel belediyeciliklerinden birini yapıyoruz. Her birimizin alın teriyle bu gerçekleşiyor" dedi.

"Dünya bizim dünyamız"

Bu devam ettiği müddetçe, demokratik, uygar emeğin hakkını aldığı Türkiye'ye doğru adımlarının büyüyerek atılacağının altını çizen Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunu gerçekleştirmeye, her dakikamızı işe çevirmeye devam edelim ki, uygar Türkiye'ye doğru gidilen yolculukta insanlarımız şöyle desin: 'Toplu sözleşmesiyle inovasyonuyla, her sabah gerçekleşen yeni çalışma metotları ve her şeyiyle bu dünya bizim dünyamız olsun.' Halkımız, 'Bu dünyada mutluluk var. Denge var. Adalet var. Bu dünyada üretim var. Bu dünyada gelecek var. Çocuklarımı böyle bir dünyada büyütmek istiyorum.' desin. Bunu vatandaşımıza, insanımıza, şehrimize hissettirelim. Bütün gayretimiz, bütün çabalarımız budur."

Patron Muratpaşa sakinleri

Bu anlayış ve bakış açısının en önemli sonuçlarından birinin de Muratpaşa'da patronunun iş ve Muratpaşa halkı olduğu gerçeği olduğunu belirten Başkan Uysal, "Hepimiz, hep beraber bu emektaşlığı paylaşıyoruz. Toplu sözleşmemiz hayırlı olsun" dedi.

Başkan Uysal, konuşmasını sonunda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere covid-19'la mücadele eden tüm hastalara acil şifalar, vefat edenlere de Allah'tan rahmet diledi.

İlk yıl zam oranı yüzde 16

Konuşmaların ardından Başkan Uysal ve Şube Başkanı Mercan, Muratpaşa Belediyesi'nde taşeron olarak çalışırken yapılan düzenlemeyle kadroya geçen 2 bin 280 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşmeyle işçiler, ilk yıl için yüzde 16, ikinci yıl içinse yüzde 14 zam alırken yılda 2 kez verilen ikramiyeler de 3'e yükseltildi. Ramazan ve Kurban bayramları ikramiyeleri de 3 katına çıkartılırken, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da işçilere ikramiye ödemesi ilk kez toplu sözleşme içinde yer aldı. Toplu sözleşmeyle çocuk yardımı, öğrenim yardımı gibi diğer ödemeler de arttırıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Muratpaşa'da işçinin yüzü yıllık yüzde 18 oranındaki zamla güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler
    16:04 Muğla'dan Uluslararası Pazarlara Açılan Yerel Üretim Portakal ve Domatesler

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde üretilen yerel üretim portakal ve domatesler, uluslararası karantina standartlarını aşarak dünya pazarlarına açılıyor. Türkiye'nin tarım potansiyelini gözler önüne seren bu ürünler, Rusya, Ukrayna, Polonya ve Avusturya'ya ihraç edilecek. Ürünler, Bitki Sağlık Sertifikaları ile donatılarak, Türkiye'nin tarım kalitesini temsil etmeye hazır hale getirildi.

  • Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
    15:59 Siirt'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

    Siirt'te, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı. Vali Kemal Kızılkaya, programda yaptığı konuşmada, tarım ve hayvancılığın Siirt'in kalkınma lokomotifi olduğunu belirtti ve devletin üreticilere önemli destek ve fırsatlar sunduğunu vurguladı.

  • Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı
    15:57 Şanlıurfa, 9 günlük bayram tatili süresince 500 bin ziyaretçi ağırladı

    Türkiye'de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa'ya akın etti. Kentte yoğunluk yaşanırken, esnaf da memnun oldu. Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceklerini belirtti. Esnaf da yoğunluktan dolayı siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti.

  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli
    15:50 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı: Bodrum'un su sorunu çözülmeli

    Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, Bodrum'un su sorununun çözülmesi için kayıp kaçakları minimize edecek, çevre ve insan sağlığı açısından ve su kalitesini de yüksek tutarak maliyetleri minimize edecek çözümlerin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Özçelik, turizm sezonunun başlaması ve artan sıcaklıklarla birlikte Bodrum'un içme suyu kullanma suyu ve sulama suyu açısından oldukça kritik bir döneme doğru girdiğini söyledi.

  • Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak
    15:41 Çay Üreticileri Budama Yapmazsa ÇAYKUR'a Çay Satamayacak

    Çay Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, bu yıl budama yapmayarak çayını ÇAYKUR'a değil de özel sektöre satmayı düşünen üreticileri uyararak 'Ayağımızı denk alalım. Üreticiler budamalarını yapsınlar' dedi. Havaların ısınması ile çay üreticileri gübreleme ve budama işlemleri için çay bahçelerine girmeye başladı. ÇAYKUR'a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10'da 1'ini budamak zorunda olduğunu hatırlatan Mavi, bu işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ise her yıl olduğu gibi bu yıl da ÇAYKUR'a çay satamayacağını uyarısında bulundu.

  • Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı
    15:35 Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nın mart ayında 35 bin 961 yolcuya hizmet vererek yeni bir rekora imza attığı belirtildi. İç hatlarda 234 uçak iniş-kalkış yaparken, kargo, posta ve bagaj trafiği ise 276 ton olarak gerçekleşti. Yılın ilk üç aylık döneminde ise havalimanında 114 bin 403 yolcu, 698 uçak ve 955 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Muş'ta besiciler 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor
    15:34 Muş'ta besiciler 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor

    Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler 40 bin liraya varan aylık maaş, giyecek, yemek ve ayakkabı gibi avantajlar sunmalarına rağmen çoban bulamıyor.

  • DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak
    15:29 DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak

    DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile gönderilen proje teklif başvuruları artık ELİS sistemi ile çevrimiçi yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan ELİS adlı proje kabulü ve izlenmesine ilişkin sistemle, Bölge Kalkınma İdarelerine yapılan elektronik müracaatlar ilgili BKİ Başkanlıklarına iletilmiş olacak. Sistem üzerinden gönderilmeyen projeler değerlendirmeye alınmayacak. DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje çağrı süreçleri https://www.dap.gov.tr/ adresi ve idarenin sosyal medya hesaplarından ilan edileceği belirtildi.

  • DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı
    15:26 DAP İdaresi, Tarım Meslek Liselerinin İdarecileriyle Toplantı Yaptı

    DAP İdaresi, tarım meslek liselerinde okuyan öğrencilerin bilinçli üretim yapmalarını sağlamak amacıyla idarecilerle bir toplantı düzenledi. Toplantıda, liselerin altyapısının iyileştirilmesi için çalışmaların başlatıldığı ve eksikliklerin giderilmesi için destek sağlanacağı belirtildi.

  • Sanayilerde yazlık lastik mesaisi
    15:20 Sanayilerde yazlık lastik mesaisi

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. 1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kış lastiği uygulaması nedeniyle Bolu'da vatandaşlar araçlarına yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerinin yolunu tuttu. Sanayi esnafı, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yoğun bir mesai harcayarak vatandaşların yaz lastiklerini taktırmalarına yardımcı oluyor.

  • Eskişehir'de Sahte ve Kaçak Deterjan Operasyonu
    15:17 Eskişehir'de Sahte ve Kaçak Deterjan Operasyonu

    Eskişehir'de jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda, Mahmudiye İlçesi'nde piyasaya sürmeye hazırlandığı sahte ve kaçak deterjanlarla birlikte yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ucuz deterjanları sahte markalar kullanarak piyasaya süreceği bilgisine ulaşması üzerine operasyon düzenledi. Yapılan yol kontrolünde şüpheli şahsın aracında 40 paket özel markanın adıyla ambalajlanmış deterjan ve 58 paket başka bir özel markanın adıyla ambalajlanmış sahte ve kaçak deterjan ele geçirildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement