Muratpaşa Gençlik Orkestrası Cumhuriyet İçin Sahnede - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa Gençlik Orkestrası Cumhuriyet İçin Sahnede

Muratpaşa Gençlik Orkestrası Cumhuriyet İçin Sahnede

Muratpaşa Belediyesi’nin 22 kişiden oluşan BigBand Gençlik Orkestrası Cumhuriyet için sahneye çıktı.

31.10.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi'nin 22 kişiden oluşan BigBand Gençlik Orkestrası Cumhuriyet için sahneye çıktı.

Muratpaşa Belediyesi'nin 10-15 yaşlarında 22 çocuktan oluşan Antalya'nın ilk BigBand Orkestrası Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ilk kez sahne aldı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konseri Belediye Başkanı Ümit Uysal da ilgiyle takip etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sanat Kursları Sorumlusu Furkan Üstündağ'ın şefliğindeki orkestraya ilk konserinde, Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest yönetimindeki Opera Bale Sanatları ve Sevenleri Derneği Çocuk Korosu eşlik etti.

Golorıa Gaynor'dan Aşık Veysel'e

Klarnet, saksafon, yan flüt, keman, bateri, perküsyon, elektro gitar, bas gitar ve piyanodan oluşan ve cazdan Türk Halk Müziğine uzanan geniş bir repertuara sahip Gençlik Orkestrası konserin açılışını Ayten Alpman'ın 'Memleketim' şarkısıyla yaptı. Ajda Pekkan, Cem Karaca, Gloria Gaynor, Aşık Veysel şarkılarıyla devam etti.

Cumhuriyet sayesinde

Konser öncesi Başkan Uysal, Türkiye'nin de içinde yer aldığı coğrafyanın tarihin en büyük acılarına, insan trajedilerine sahne olurken Türkiye Cumhuriyeti'nde hala böyle etkinlerin gerçekleştiriliyor olmasının önemine dikkat çekti. "İşte bu Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aydınlanma önderleri sayesindedir" diyerek sözlerine devam eden Başkan Uysal, şunları söyledi:

"İnsani kalkınmışlığın temeli bilim, sanat, spordur. Bütün bunları bize tanıtan Cumhuriyete şükürler olsun, çok teşekkür ediyoruz. Muratpaşa'mızda da Cumhuriyetle tanıştığımız bilim, sanat ve sporla insani kalkınmışlığı, her geçen gün yaşam standartları yükselen Muratpaşa'yı hedefliyoruz. Fiziki mekanlarla ne kadar uğraşıyorsak bilimle, sanatla, sporla, bütün insanları birleştirecek özel günlerle hepsiyle bu hedefler için çalışıyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muratpaşa Gençlik Orkestrası Cumhuriyet İçin Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement