Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Adıyaman'da çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesini protesto etti.

17.05.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Demokrasi Parkı önünde toplanan gruptakiler, Mursi'nin fotoğraflarının yer aldığı dövizler ve sloganlarla karara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Hidayet Aktoprak, 4 bin yıllık medeniyete sahip Mısır'da, halkın zulmün her türlüsüne maruz kaldığını belirterek, darbenin hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesinin, Batı dünyasının "demokratlığı" için en önemli sınavlardan olduğunu vurgulayan Aktoprak, şunları kaydetti:

"Biz biliyoruz ki Batı dünyası için dünya barışının hiçbir önemi yoktur, sadece çıkar ilişkisi vardır. Yaklaşık 2 yıldır Mısır'ı darbe yasalarıyla yöneten Sisi yönetimine hiçbir yaptırım uygulanmamış, dünyanın gözleri önünde yapılan bu darbeye, 'darbe' dahi denilememiş, hatta sanki Mısır'da meşru bir yönetim varmış gibi, Sisi yönetimini muhatap alarak çıkar ilişkilerini devam ettirmişlerdir."

Gruptakiler, Mursi ve arkadaşları için dua ettikten sonra dağıldı.

Memur Sen Çankırı İl Temsilciliği önünde protesto gösterisi

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin idama mahkum edilmesi nedeniyle, Çankırı'da da protesto gösterisi düzenlendi.

Memur-Sen Çankırı İl Temsilciği öncülüğünde, öğle namazının ardından Ahmet Yesevi Camisi önünde toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak idam kararına tepki gösterdi.

Memur-Sen Çankırı İl Temsilcisi Ali Solak yaptığı konuşmada, darbeci mahkemenin kararını tanımadıklarını söyledi.

Mısır'da halkın yüzde 52 oyuyla seçilen Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi için verilen idam kararının "yok hükmünde" olduğunu belirten Solak, "İdam kararlarıyla ilgili son sözü söyleyecek Mısır Müftüsüne, bu zalimce kararı tanımama çağrısı yapıyoruz. İdamların yürürlüğe girmesini engelle. Aksi takdirde tarih seni Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak kaydedecek. Müslüman coğrafyası seni katillerin ortağı ilan edecektir" ifadesini kullandı.

Grup, dua edilmesinin ardından bölgeden ayrıldı.

Eskişehir'deki protesto eylemi

Eskişehir'de toplanan bir grup da Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesini protesto etti.

Eskişehir Gazze Kardeşlik Platformu, Eskişehir Gençlik Platformu ve Akıncı Derneği üyeleri öğle namazından sonra Reşadiye Camisi bahçesinde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Hakkı Kabal, Mısır'da halkın oylarıyla iktidara gelmiş Müslüman Kardeşler Hareketi'ne açıkça darbe yapıldığını söyledi.

Eylem ve açıklamalarla zalime karşı haykıracaklarını, mazlumun sesini ise dünyaya duyuracaklarını belirten Kabal, şöyle konuştu:

"Firavunların torunları aldıkları bu kararla abad olacaklarını sanmasınlar. Zulüm ile abad olunmaz, ancak berbat olunur ve firavun torunlarının berbat olacağı gün yakındır. Zafer inananlarındır."

Açıklamanın ardından bir süre daha Muhammed Mursi? lehine slogan atan gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement