Murzioğlu: "Tersane Alanı Osb İlan Edilmeli" - Son Dakika
Güncel

Murzioğlu: "Tersane Alanı Osb İlan Edilmeli"

Murzioğlu: "Tersane Alanı Osb İlan Edilmeli"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun'un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve Aksa tarım arazisi içerisinde yer alan tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 milyon 380 bin metrekare de eklenerek organize...

27.02.2019 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Samsun'un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve Aksa tarım arazisi içerisinde yer alan tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 milyon 380 bin metrekare de eklenerek organize sanayi bölgesi(OSB) olarak ilan edilmelidir" dedi.

Samsun TSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığındaki meclis toplantısında Murzioğlu'nun yanı sıra Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir de bir konuşma yaptı.

"Öncelikli hedeflerimiz Samsun ekonomisine katkı vermek"

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Murzioğlu, kentin kalkınmasına destek verecek çalışmalar ürettiklerini söyledi. Öncelikli hedeflerinin Samsun ekonomisine katkı vermek olduğunun altını çizen Murzioğlu, "Samsun'un sanayiyle, ihracatla anılmasını istiyorsak, şu an gündemde olan tersane alanı ve Aksa tarım arazisi içerisinde yer alan tarımsal vasfını yitirmiş olan 2 milyon 380 bin metrekare de eklenerek organize sanayi bölgesi olarak ilan edilmelidir. Bizim yatırımcımıza kimse 'Havza'da, Bafra'da OSB var, oraya gidin' demesin. Bu arazi için tarım arazisi deniliyor. Bakın Gaziantep'teki fıstık bahçeleri OSB yapıldı. Biz de tarım arazisi dedikleri yerde silaj yetiştiriliyor. Beklentilerden, taleplerden uzak ihtiyaçları görmezden gelerek farklı alanlarda arz edilen sanayi parselleri ile palyatif çözümler üretmek Samsun sanayisinin gelişimine ket vurmak demektir. Gıda Organize Sanayi Bölgesinin tapusu alındı. Bakanlık tarafından yatırım planına alınması gerekiyor. Bunu da bu vesileyle paylaşmak isterim. Bu şehre gönül vermiş biri olarak, diliyorum ki üretimin önemine değer veren yöneticilerle birlik ve beraberliğimize güç katarak hedeflerimize emin adımlarla ilerleriz. Gülsan Sanayinin katılımcı bir yöntemle çözüme ulaştırılması, Saathane Meydanı'nın ivedilikle tamamlanarak yaya ve araç trafiğine açılması ticaretin hareketlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu iki husus, adeta kangren haline gelmiştir. Bunların çözüme kavuşturulması Samsun'daki tüm kesimlerin beklentisidir" diye konuştu.

"Samsun'un kent dokusu risk altında"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ise Samsun'un bugünkü eksik buldukları her şeye çok nitelikli projelerle 31 Mart'tan sonra çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. Samsun'un kent dokusu anlamında çok ciddi anlamında risk altında olduğuna dikkat çeken Demir, "Bu riske Tapu Kadastronun oradan başlayıp Canik de dahil. Mesleki tecrübelerime dayanarak söylüyorum eğer önümüzdeki 15 yıl iyileştirme projeleri uygulamazsak kentin merkezi tamamen yok oluyor. Mesela bir kısım kent dokuları yok olmaya başladı. Gaziosmanpaşa ve Soğuksu Mahallelerine bakın. Çiftlikte çok ciddi bir kan kaybı var. Gazi Caddesi öyle. Saathane Meydanı öyle. Raylı sistem geçince Cedit'in üst kısmı o duruma düştü. Hiçbir şey yapmazsak kent merkezinin hem iskan hem ticari anlamda içinin boşaldığını görme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Seçimlerden sonra inşallah bu konuya çok önem vermemiz ve gecikmemek gerekiyor. Doğru projelerle hayata geçirmemiz gerekiyor. Acilen kent merkezindeki otopark ve ulaşım problemlerini de mutlaka çözmemiz gerekiyor. Gerekirse tespit ettiğimiz adaları kamulaştırıp otopark yapacağız. Üzerine yaşam alanı yapacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Murzioğlu: 'Tersane Alanı Osb İlan Edilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı
    13:57 Erzurum'da FETÖ üyesi yakalandı

    Erzurum polisi, FETÖ'den hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahsı gözaltına aldı. İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, öğretmen/özel sektör çalışanı olan H.B. isimli şahıs yakalanarak cezaevine teslim edildi. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor
    13:54 Kütahya'da Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı Başlıyor

    Kütahya'da düzenlenecek olan 14. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, 9-12 Mayıs tarihlerinde Pazartesi Pazarı Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek. Fuar, tarım ve hayvancılık sektörünün yenilikçi yüzlerini sergileyecek, sektör profesyonellerini bir araya getirecek ve son teknoloji ürünlerle tanışma fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, dört gün boyunca geniş ürün yelpazesini keşfedebilecek ve sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekler.

  • AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu
    13:54 AŞTİ'de Ramazan Bayramı yoğunluğu: 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu

    Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne, (AŞTİ) Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle 17 bin 662 otobüs giriş-çıkış yaparken toplamda 706 bin 480 yolcu sirkülasyonu gerçekleşti. Bayram tatilini memleketlerinde veya diğer şehirlerde geçiren vatandaşlar, AŞTİ'de yoğunluk oluşturdu. Biletlerin günler öncesinden satılması nedeniyle otobüs firmaları sefer sayılarını artırırken, AŞTİ on binlerce vatandaşın uğrak noktası oldu. AŞTİ'de, yoğunluk nedeniyle tatil öncesinde ve tatil boyunca temizlik, güvenlik, trafik gibi konularda tüm önlemler artırılırken süreç boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement