Muş'a Yeni İtfaiye Araçları - Son Dakika
Güncel

Muş'a Yeni İtfaiye Araçları

Muş\'a Yeni İtfaiye Araçları

Muş Belediyesi tarafından yeni alınan tam donanımlı itfaiye ve kurtarma araçlarının tanıtımı yapıldı.

27.09.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi tarafından yeni alınan tam donanımlı itfaiye ve kurtarma araçlarının tanıtımı yapıldı.

Her geçen gün araç filosunu genişleten Muş Belediyesi, yeni aldığı araçlarla bir ilke daha imza attı. 3 milyon 300 bin TL değerindeki yeni itfaiye araçları, bölgede bir tek Muş'ta bulunuyor. Bu kapsamda yeni araçların tanıtımı için tören düzenlendi. Belediye meydanında gerçekleştirilen törene Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan ve araç parkının hizmetteki önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Feyat Asya, alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile şehrin yeniden inşası için üstlendikleri görevi layıkıyla yerine getirmenin gayretinde olduklarını söyledi. Bu değişim ve dönüşüm sürecinde kaliteli hizmet sunmak için araç parkını hep güçlü tuttuklarını dile getiren Başkan Asya, "Son üç yılda 10 milyon TL'nin üzerinde birçok iş makinasını filomuza dahil ettik.Bugün de 42 metrelik tam donanımlı itfaiye aracı ile kurtarma araçlarını parkımıza dahil ederek ilimiz ve kurumumuzun önemli bir eksikliğini daha gidermiş olduk. Yaklaşık 3 milyon 300 bin TL değerindeki bu araçlar sayesinde her türlü olaylara müdahale edilebilecek. Makine parkımız ne kadar güçlü olursa bizde sahada o kadar güçlü oluruz. Bu sebeple imkanlarımız nispetinde belediyemizin makine parkını en iyi duruma getirme gayreti içerisinde olacağız" dedi.

Sorunsuz hizmet için bütçe konusunda sınırları zorlayarak aldıkları bu araçlarla bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Asya, "Şu an bölgemizdeki hiç bir ilde, bu şekilde donanımlı bir aracın olmadığını da özellikle belirtmek istiyorum. Malumunuz ülkemizde 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında itfaiye haftası kutlanmaktadır. Bizler de bu haftanın önemine dikkat çekmek için yeni aldığımız araçların tanıtımını sizlerle birlikte gerçekleştirmek istedik. Bu vesile ile halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere 7/24 zaman kavramı gözetmeksizin cansiperane bir şekilde çalışan itfaiye teşkilatımızın haftasını kutlar, yangın, afet gibi acı verici olayların yaşanmamasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Vali Aziz Yıldırım ise, belediyelerin görev alanlarının çok geniş olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi de yangınlara müdahale etmektir. Belediye başkanımız güzel çalışmalarına bir başka güzel çalışma, gayretlerine daha güzel gayret katarak itfaiye araç parkı güçlendirdi. Daha önce, kimin gözü kara ise onu itfaiyeye veriyorlardı. Artık, üniversitelerimizde, yüksekokullarımızda itfaiyecilikle ilgili bölümler var. Yani artık, bilimsel olarak okullarda öğretiliyor. Burada mezun olan kişiler de itfaiye müdürlüklerinde görev alıyorlar. Bu sayede hem yangına daha çabuk müdahale edilebiliyor, hem daha doğru müdahalelerle yangının büyümesi önleniyor, bir an önce söndürülmesi temin edilebiliyor. Kişilere, eşyaya daha fazla zarar vermeden yangının söndürülmesi konusunda bir takım bilimsel metotlara başvuruluyor" diye konuştu.

Araç ve gereçlerin önemine dikkat çeken Vali Yıldırım, "Sadece bilimsel metotlar yetmiyor. Bununla ilgili araç, gereç ve donanımın da çok iyi şekilde sağlanması gerekiyor. Ümit ediyorum ki, itfaiyeye daha az iş düşsün. Ama bugünün itfaiyeciliği, geçmişin itfaiyeciliği gibi değil. Sadece yangına müdahale etmiyor. Bir takım trafik kazalarına da müdahale ediyor. İtfaiyemizin elinde bulundurduğu araçlarla da her türlü mahsur kalmaya müdahale ediliyor. İtfaiyenin sadece yangın söndürmekten öte başka görevleri de var. Toplumumuz bu görevleri kendilerinden beklemektedir. Bu görevleri, yetişmiş personel, ellerindeki donanımlı araç ve gereçleriyle, kendi bilgi ve tecrübeleriyle bu görevlerin üstesinden layıkıyla geleceklerdir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından yeni itfaiye araçları protokol üyelerinin kurdele kesimi ile hizmete başladı. Daha sonra yeni aracın özellikleri ile ilgili katılımcılar bilgilendirildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'a Yeni İtfaiye Araçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement