Muş Belediye Başkanı Asya, Lale Vadisi Parkı İkinci Etap Temel Atma töreninde konuştu - Son Dakika
Güncel

Muş Belediye Başkanı Asya, Lale Vadisi Parkı İkinci Etap Temel Atma töreninde konuştu

Muş Belediyesince kentte yapımı tamamlanan Halk Ekmek Fabrikası ve Yeni İçme Suyu Depolarının açılışı yapıldı, Lale Vadisi Parkı İkinci Etap Temel Atma töreni gerçekleştirildi.

10.06.2021 21:13  Güncelleme: 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesince kentte yapımı tamamlanan Halk Ekmek Fabrikası ve Yeni İçme Suyu Depolarının açılışı yapıldı, Lale Vadisi Parkı İkinci Etap Temel Atma töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı Lale Vadisi Parkı İkinci Etap Temel Atma töreninde konuşan Muş Belediyesi Başkanı Feyat Asya, 2017 yılında bu ilde kangren haline gelmiş ilgili, ilgisiz herkesin "mutlak suretle çözülmesi gereken" dediği bir sorunun çözümü için ön hazırlıklar tamamlanarak ihale edildiğini anımsattı.

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'yi kentte davet ettiklerini belirten Asya, şöyle dedi:

"Bakanımızdan, belediyecilikte altyapı yapmanın önemini ve ehemmiyetini, süreci nasıl idare edeceğimizin tavsiyelerini dinledik. O gün ilk kazmayı vurmuştuk. Bugün ise o ilk kazmanın sonucunda, meşakkatli bir o kadar da halkımıza sıkıntı verdiğimizi, halkımızın hayat konforuna dokunduğumuz 4 yıllık bir sürecin sonunda su şebekelerinin tümü değişmiş, içme suyunun depolarının 4'ü yenilenmiş, kanalizasyon şebekeleri ve yağmur suyu kanalları değişmiş, doğal gaz hattı döşenmiş, VEDAŞ ve Telekom'un çalışmalarını içinde barındırmış alt yapı çalışmalarımız bitti. Bugün de 7 bin 500 tonluk şehir şebekesine suyu vereceğiz."

17 Haziran 2017'nin Muş için unutulmayacak bir gün olarak hafızalarda yer aldığını vurgulayan Asya, "Hiçbir siyasi kariyer hesabı yapmadan halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmek için önce Allah'a, sonra bu halkın sabrına ve sebatına güvendik." diye konuştu.

"Yerin altına gömülen ve hiç görülmeyen 150 milyon lirayı aşkın yatırımın halkımıza geliri ve getirisini düşündük." diyen Asya, şöyle devam etti:

"Bugün altyapısını tamamladığımız yollarımızı rahat şekilde yenileyerek halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam konforunu olumsuz etkilediğimiz o süreçte her hafta mahalle buluşmaları yaparak halkımızla bir araya geldik. Bu işin getirisi ile götürüsünün muhasebesini yaptık. Hamdolsun halkımız bu anlamda bizleri güçlü kıldı. 2014 yılından bugüne hizmetkarı olduğum bu aziz şehrin hizmet mekanizmasında yer almanın onurunu taşırken bir o kadar da omuzlarımızdaki ağır sorumluluğun ehemmiyetini de unutmadık. Görev sürem içinde alt ve üstyapı çalışmalarıyla sosyal ve kültürel alanda da belediyecilik hizmetini ilimizde hayata geçirdik. Stratejik planımıza bağlı yaptığımız bütün çalışmalar neticesinde ilimizin gelişmesine katkı sağlayan başarılı çalışmalara imza attık."

Önemli bir projenin temel atma ve iki önemli projenin de açılışını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Asya, "İkinci etap olarak adlandırdığımız yaklaşık 39 bin metrekare alanda bu anlamda belki bir yanlış algı varsa düzeltmek isterim. Lale Parkı ikinci etabı 13 milyon 800 bin lira yaklaşık maliyetle ihaleye çıkılmış, sözleşme bedeli 7 milyon 190 bin lira olarak en düşük teklife verilmek suretiyle yüzde 45 tenzilatla ihale sonuçlandırılmıştır. Davetiye usulüyle hiç iş yapmadık. Tamamını e-ihale usulüyle yaptık. Tamamını e-ihale çıktıktan sonra ihalelerimizi elektronik ortamda ya da açık ihale yaptık" diye konuştu.

Muş Belediye Başkanı Asya, Lale Vadisi Parkı İkinci Etap Temel Atma töreninde konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş Belediye Başkanı Asya, Lale Vadisi Parkı İkinci Etap Temel Atma töreninde konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı
    10:29 Afyonkarahisarlı Atletizm Sporcusu Hamide Nur Tekdemir Olimpik Deneme Atletizm Yarışmasında Altın Madalya Kazandı

    6-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Atletizm yarışmasına Afyonkarahisar'dan 3 sporcu katıldı. Atletizm sporcusu Hamide Nur Tekdemir, U18 kızlar kategorisinde 800m ve 1500m branşlarında altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Tekdemir, 800m branşında elde ettiği 2:24'lük dereceleriyle rakiplerini geride bırakırken, 1500m branşında da 4:56'lık derecesiyle zafere ulaştı. Genç sporcunun bu başarısı, Okul Sporları Atletizm Bölge Yarışmaları için büyük moral oldu. Atletizm Spor Kulübü antrenörü Metin Şimşek Tekdemir'i tebrik ederek, bundan sonraki yarışmalarda da başarılarının devamını diledi. Tekdemir, 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir'de yapılacak Atletizm müsabakalarında da Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

  • Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi
    10:28 Eskişehir'de Lise Öğrencileri Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yürüyüş Gerçekleştirdi

    Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, lise öğrencileri bando eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Odunpazarı Meydanı'ndan Tepebaşı Ulus Anıtı'na kadar devam etti ve turizm haftasının önemine dikkat çekti. Etkinlikler 19 Nisan'a kadar sürecek.

  • Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı
    10:28 Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı mağlup ederek play-off için önemli bir adım attı

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 27. haftasında Aliağa Petkimspor, Darüşşafaka'yı 93-72 mağlup ederek beşinci sıraya yükseldi ve play-off için önemli bir avantaj elde etti. Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, takımının mücadeleci ve vazgeçmeyen tavrını sahaya yansıttığını belirterek, kalan maçlarda maksimum galibiyeti almaya çalışacaklarını söyledi.

  • Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı
    10:27 Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Şubat ayında ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi de artış gösterdi.

  • Park halindeki 2 araca çarpan sürücü otomobilini bırakarak kayıplara karıştı
    10:27 Park halindeki 2 araca çarpan sürücü otomobilini bırakarak kayıplara karıştı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil, park halindeki 2 araca çarptı. Kaza sonrası otomobil sürücüsü olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Kazayı gören vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Araçlar çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.

  • Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi
    10:26 Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bahar Bayramı etkinliğine destek sözü verdi

    Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği ve İzmir Kent Konseyi'nin düzenlediği Bahar Bayramı etkinliğine katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Belediye olarak proje ve çalışmalarda her zaman destek olacaklarının sözünü verdi.

  • Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar
    10:26 Kayseri'de 4 kişi kaldırımdaki ağacı söktü, ceza aldılar

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kaldırımdaki ağacı söken 4 kişiye ceza uygulandı. Olay, Osmangazi Mahallesi Seyyid Burhanettin Caddesi'nde meydana geldi. Şahıslar, ağacı kökünden söktü. Polis ve belediye ekipleri tarafından adli ve idari işlem yapıldı.


Advertisement