Muş Belediyesi Yeni Yollar Açıyor - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesi Yeni Yollar Açıyor

Muş Belediyesi Yeni Yollar Açıyor

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediye imar planı kapsamında mahallelerde yeni yollar açarak halkın hizmetine sunuyor.

06.11.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, belediye imar planı kapsamında mahallelerde yeni yollar açarak halkın hizmetine sunuyor.

Muş Belediyesi, 3194 sayılı imar kanunun 18'inci maddesi uyarınca yaptığı yollar ile çağdaş ve düzenli şehirleşmenin alt yapısını inşa etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Saray Mahallesi birinci mıntıka bölgesinde çalışma başlatan belediye ekipleri, imar planına göre Berzah Cami yanından 12 metrelik yeni bir yolun çalışmasını başlattı. Belediyeye bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin gerekli ölçümleri yapmasının ardından başlatılan yeni yol çalışmasının, kış mevsimi öncesi tamamlanması hedefleniyor. Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "İmar planı kapsamında mahallelerimizde yeni yolların açılması ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda imkanlarımızı zorlayarak kararlı bir şekilde bu yolları halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 'Yol medeniyettir' anlayışı ile ilimizdeki düzensiz yapılaşmasının önüne geçmek için imar planı çerçevesinde yolları açarak çarpık ve düzensiz şehirleşmenin önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

Belediyenin maddi yetersizliğine rağmen kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Başkan Asya, "İlimizin yapılaşma konusunda düzenini sağlamak ve bundan sonra yapılacak olan yapıları kontrol altına almak için gerekli önlemleri alıyoruz. İmar kanununun 18. maddesi gereği yola terk edilen bütün alanları açmayı hedefliyoruz. Kıt imkanlar ile bunları gerçekleştirmemizin nedeni, bundan sonra o bölgede düzensiz yapılaşmanın önüne geçmektir. Çünkü geçmiş yıllarda yapılan hataları telafi edemiyoruz. Belediyenin kapsamlı bir kamulaştırma yapabilecek bütçesi yok. Yeni yerleşim alanlarının düzenini şimdiden sağlayarak gelecekte problem olmasını engelliyoruz. Bu kapsamda Saray Mahallesi birinci mıntıka bölgesinde yeni yollar açmak için çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra bu yolları mahalle sakinlerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Başlatmış olduğumuz bu uygulama ile çağdaş yaşam için gerekli olan umumi hizmetlere ayrılan yerleri kazanmakla beraber, mevcut haliyle düzensiz olan bu alanlardaki kadastral parselleri inşaat yapmaya elverişli parseller haline getiriyoruz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesi Yeni Yollar Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement