Muş Havalimanı Yeni Terminali 26 Ağustos'ta Açılacak - Son Dakika
Güncel

Muş Havalimanı Yeni Terminali 26 Ağustos'ta Açılacak

MUŞ (AA) - AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Havalimanı'nda yaptırılan yeni terminal binasının 26 Ağustos'ta hizmete gireceğini bildirdi.

16.07.2018 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ (AA) - AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Havalimanı'nda yaptırılan yeni terminal binasının 26 Ağustos'ta hizmete gireceğini bildirdi.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, Muş Havalimanı'nda mevcut terminal binasının yetersiz kalmasıyla Muş'ta yeni, modern terminal yapımına başlandığını hatırlattı.

Yeni terminal binasının tammalanma aşamasına geldiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Şu anda binada fiziki gerçekleşme yüzde 80 civarında. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yeni hizmet binasıyla birlikte apron alanında da yenileme çalışması yapılıyor. Havalimanımız daha önce küçük prefabrik bina içerisinde hizmet veriyordu. Yolcu sayısı ve daha fazla uçağın Muş'a inmeye başlamasıyla bu binamız yetersiz gelmeye başladı. Şu anda 12 bin metrekare kapalı alanda çok güzel bir havaalanı yapıyoruz. Diğer taraftan da akaryakıt ikmalleri, yolcu, yük, posta, kargo, indirme-bindirmeleri ve bakımlarının yapılabilmesi için apronu büyütmemiz gerekiyordu. Şimdi bu çalışmaların da yüzde 85'ine gelindi. Havaalanımızın açılışını 26 Ağustos'ta gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Geçen yıl 450 bin civarında yolcu taşıması gerçekleştirdik. Bu seneki hedefimiz daha fazla. İnşallah bu yeni terminal binamızla birlikte Muş'a daha farklı noktalardan uçak indirmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş Havalimanı Yeni Terminali 26 Ağustos'ta Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement