Muş İli Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcilerinden Daib'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Muş İli Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcilerinden Daib'e Ziyaret

Muş İli Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcilerinden Daib\'e Ziyaret

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin faaliyet gösterdiği bölge dahilindeki Muş İlinin kalkınma sürecinde öncelik, potansiyel ve muhtemel stratejileri istişare etmek amacıyla, ilin ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katıldığı istişare ve bilgilendirme toplantısı Erzurum’da yapıldı.

25.02.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi'nin faaliyet gösterdiği bölge dahilindeki Muş İlinin kalkınma sürecinde öncelik, potansiyel ve muhtemel stratejileri istişare etmek amacıyla, ilin ilgili kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katıldığı istişare ve bilgilendirme toplantısı Erzurum'da yapıldı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi toplantı salonunda gerçekleşen ve DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ile Mehmet Özdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda; Muş ili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri Serkan Başak, Sönmez Turgut (İl Özel İdaresi), Serkan Dağdelen (AFAD), Emre Akbıyık (TKDK), Fuat Özkan (DAKA), Fatih Alak, Fatih Süzgeç (Gıda, Tarım ve Hayvancılık), Mehmet Emin Aslan (Gençlik Spor Hizmetleri) ile DAP İdaresi Sosyal ve Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Ferhat Gök ile kurumun mühendisleri hazır bulundu.

Toplantıda Muş ilinin mevcut durumu, sorunları ve gelişme potansiyeli ele alındı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda özellikle, artık kentlerin gelişimine özellikle de bölgemizde olduğu gibi kırsal kentlerin gelişimine bütüncül bir anlayışla bakılması gerektiği, zaman, para ve insan kaynakları israfından kaçınılması adına koordinasyon ve eşgüdüm içerisinde, işbirliği ve ortaklığı esas alan stratejik planlamaların yapılmasının daha doğru olacağı konusunda fikir birliğine varıldı. Muş ili için de, özellikle Muş Ovası Stratejik Planı ve Muş Ovası Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Eylem Planının ivedilikle hazırlanması konusunda mutabık kalındı. Muş Ovası Stratejik Planı aynı zamanda ülkemizde bir ovaya dair hazırlanan ilk stratejik doküman olma özelliğini de taşıyacak. Çalışmanın DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Muş Valiliğinin koordinasyonunda yürütülmesi planlanmaktadır. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş İli Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcilerinden Daib'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement