Muş İlim Yayma Cemiyeti Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Muş İlim Yayma Cemiyeti Hizmet Binası Açıldı

Muş'ta Merkez Sunay Mahallesi'ne yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube Başkanlığı hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

02.12.2016 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta Merkez Sunay Mahallesi'ne yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube Başkanlığı hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Muş Şube Başkanlığı tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) desteğiyle yürütülen Kültür Evim Projesi kapsamında yapılan İlim Yayma Cemiyeti Muş Merkez Hizmet Binasının açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Seddar Yavuz, İlim Yayma Cemiyeti'nin vatanına, milletine ve inancına sadakatle bağlı nesiller yetiştirdiğini söyledi.

Yetişen bu nesillerin asla kimseye borçlu olmadığını ve hiçbir zaman hangi makam ve mevki gelirse gelsin hiç kimseye minnet borcu hissetmediği bir teşkilattan söz ettiklerini dile getiren Vali Yavuz, "Bu teşkilatı kıymetli kılan şey, yapılan hayırları ve hizmetlerin tamamen Allah rızası gütmesidir. Hiçbir kişiye ve kuruma ittihat ya da bağlılık içinde yapılmamış olmasıdır. Bu yüzden hem kendi evladımı hem tüm yakınlarımı da özellikle yurtlarda barınması konusunda teşvik etmişimdir. Dolayısıyla SODES kapsamında burayı destekliyoruz." diye konuştu.

Geçmiş dönemde paralel yapının SODES kaynaklarına tasallut ettiğini ve bu paraları hizmette kullanmadığını, sahte tapular ve belgelerle bu işleri amacından saptırdığını vurgulayan Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bununla ilgili operasyonlar yaptık. Bu konuda usulsüz işlemleri bulunanların da bir kısmı cezaevinde. İlim Yayma Cemiyeti'nin farkı da bu verilen kaynakları hizmete döndürmesidir. İhtiyacımız olan şey Kur'an ve Hz. Peygamberi esas alan bir nesli ortaya koymamız gerekiyor. Bu neslin mutlak surette referansı Hz. Kur'an olmalı. Böyle bir nesil inşa edebilirsek sanıyorum İslam dünyasındaki bu kaosu, kanı ve göz yaşını bir nebze dindirebiliriz diye düşünüyorum. Burada yetişen kardeşlerimiz devletin her kademesinde görev alacak, vatanına milletine, dinine ve ülkesine hizmet edecektir."

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ise hep birlikte devletin ve milletin hizmetinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"65 yıl öncesinden yola çıkan büyüklerimizin burada yapılan çalışmalarla sadece devletimize, milletimize yardımcı olmaktan başka hiçbir düşünceyi kafalarına, gönüllerine, hedeflerine koymadı. O günlerin ihtiyacı olan imam hatip okullarını yaşatma, kurma, geliştirme, öğrencilerine sahip olmayla başlattıkları bu kutsal kervan bugün bütün gençliği kuşatacak şekilde çalışmalarla yine devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde çalışmalarını sürdürüyor. Hep beraber bu hayırlı işlere inşallah katkı vermeye devam edeceğiz. 81 vilayette 91 ilçede 170 civarında şubemizle hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu anda yaklaşık 170 faal olan yurdumuz var. Çok kısa sürede 50'ye yakın yurdumuz da devreye girecek. 30 bin öğrenciyi barındırıyoruz. Ancak hedefimiz 50 bine doğru gitmektir." dedi.

Törende, Belediye Başkanı Feyat Asya, Prof. Dr. Nihat İnanç ve İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da birer konuşma yaptı.

Vali Yavuz, beraberindekilerle hizmet binasının açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş İlim Yayma Cemiyeti Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement