MUŞ 'Kusursuz kulak' Bager, Fazıl Say ile piyano çaldı - Son Dakika
Güncel

MUŞ 'Kusursuz kulak' Bager, Fazıl Say ile piyano çaldı

'Kusursuz kulak' Bager, Fazıl Say ile piyano çaldıMuş'ta, doğuştan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulağa sahip Bager Çalışcı'nın (7), besteci ve piyanist Fazıl Say ile tanışma hayali gerçek oldu.

29.06.2019 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Kusursuz kulak' Bager, Fazıl Say ile piyano çaldı

Muş'ta, doğuştan görme engelli ve absolut (kusursuz) kulağa sahip Bager Çalışcı'nın (7), besteci ve piyanist Fazıl Say ile tanışma hayali gerçek oldu. Fazıl Say, 30 Haziran'da, İstanbul Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da Şanghay Filarmoni Orkestrası ile vereceği konser için davet ettiği Bager ile bir araya geldi. Fazıl Say, Bager ile piyano çaldığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Yaygın beldesindeki Kardeşler İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencisi olan görme engelli Bager Çalışcı'yı, müziğe ilgisini fark eden babası Mehmet Çalışcı, müzik kursuna başlattı. Bager Çalışcı, burada kendisi gibi görme engelli Yarpuzlu Köyü İlkokulu'nda müzik öğretmeni olan Caner Keser ile tanıştı. Keser, Bager'in absolut (kusursuz) kulağa sahip olduğunu fark etti. Bager Çalışcı, Caner Keser'in de yardımıyla piyano çalmayı öğrendi. Bager Çalışcı'nın köy okulunda konser verme hayali, 18 gün önce gerçekleşti. Kent merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan Ağartı Köyü İlkokulu'ndaki öğretmenler, Bager Çalışcı'nın ailesiyle birlikte köydeki öğrencilere piyano konseri vermesi için ortam hazırladı. Köy okulunda okuyan ve hayatında daha önce piyano görmemiş öğrenciler ile köy meydanında bir araya gelen Bager, Beethoven'ın 'Yalnızlık Senfonisi' ile 'Ay Işığı Sonatı'nı, Yann Tiersen'nin eserini ve güncel şarkıları çaldı. Bager Çalışcı, diğer hayalinin de Fazıl Say ile tanışmak ve birlikte konser vermek olduğunu söyledi.

Bager'in hikayesinin basında haber olarak yer almasının ardından dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, aileye ulaştı ve 30 Haziran'da, İstanbul Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da Şanghay Filarmoni Orkestrası ile vereceği konserine, Bager ve babası Mehmet Çalışcı ile müzik öğretmeni Caner Keser'i davet etti.

Bager Çalışçı, babası Mehmet Çalışcı ve öğretmeni Caner Keser, konser için bugün 08.50 uçağıyla İstanbul'a gitti. Fazıl Say, evinde ağırladığı Bager, babası ve öğretmeni ile yakında ilgilendi. Bager ile sohbet eden Say, daha sonra birlikte piyano başına geçti. Konser provasını bırakıp Bager ile piyano çalan Say, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı. Ünlü piyanist Say, Bager 7 yaşında, hatırlarsanız ilk konserini geçen ay Muş'un bir dağ köyünde çocuklara vermişti. Görme engelli bir güzel yetenek Bager. Bugün öğlen yaşadığı Muş'tan bizi ziyarete geldiler. Babası sevgili Mehmet bey, piyano hocası sevgili Caner bey, Bager'e eğitiminde ileride destek olacak olan Çev Sanat. Dostlar; piyano eğitimi uzun bir yoldur. 10-15 yıl, merdivenlerden çıka çıka... Bager bu yolu katedecektir, yeteneğine inancımız sonsuz, çok emek ve çok çalışma ile. En iyi hocalar ile ilerlemesi için ben de yol göstericisi olacağım. Video'da katibim çalıyoruz ama Bager 'biraz ellerimiz birbirine karıştı' dedi. Fotoğraflarda günün anısı diye yazdı.

Bager'in çok heyecanlandığını söyleyen baba Mehmet Çalışcı ise Bager'in gayet doğal ama heyecanlı ve meraklı bir durumu, sormak istediği çok soru vardı. Piyanosunu merak etti. Piyanosuyla çaldı. 'Başka piyanistlerin eserlerini çalışmak istemiyorum, saygısızlık olur, Faz'ıl Say'ın eserini çalacağım' dedi. Çok iyi ve harika insanlar. Bager'i çok iyi ağırladılar. Çok ilgilendiler dedi.

MUŞ \'Kusursuz kulak\' Bager, Fazıl Say ile piyano çaldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MUŞ 'Kusursuz kulak' Bager, Fazıl Say ile piyano çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.

  • Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı
    14:28 Balıkesir'de Uyuşturucu Operasyonunda 9 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda Bandırma, Gömeç, Edremit, Susurluk, İvrindi ve Susurluk ilçelerinde 9 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 33,31 gram sentetik uyuşturucu, 5 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca, 15 adet fişek, hassas terazi, bir adet uyuşturucu hap ve payp ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek
    14:22 Elazığ'da zabıta ekiplerinden sıkı denetim: Kaldırımlar işgal edilmeyecek

    Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde kaldırımları işgal eden esnafa yönelik denetim gerçekleştirildi. Kaldırımları kullanmak isteyen vatandaşların talepleri üzerine denetimler sık bir şekilde devam edecek.


Advertisement