Muş Rabia? Nın Annesine Çamaşır Makinesi Hayali Gerçekleşti-Hd - Son Dakika
Güncel

Muş Rabia? Nın Annesine Çamaşır Makinesi Hayali Gerçekleşti-Hd

Muş'un Yeşilova beldesinde yaşayan, ortaokul öğrencisi Rabia Ceylan'ın (12) TÜBİTAK'tan kazandığı para ödülüyle annesi için almayı hayal ettiği çamaşır makinesi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından alındı.

13.04.2018 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Yeşilova beldesinde yaşayan, ortaokul öğrencisi Rabia Ceylan'ın (12) TÜBİTAK'tan kazandığı para ödülüyle annesi için almayı hayal ettiği çamaşır makinesi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından alındı. Melek- Hasan Ceylan çiftinin kızları İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Rabia Ceylan, hazırladığı, Değerlerimizi ayakta tutmak için 'cebimdeki değerler' ile bir katkı da benden isimli projesiyle TÜBİTAK'ın Van'da yapılan bölge yarışmasında birinci oldu. 12 hikayeden oluşan cep kitap projesinden 500 TL ödül kazanan Rabia Ceylan, bu parayla çamaşırları elde yıkayan annesine makine almak istedi. Rabia Ceylan, parayla çamaşır makinesi alınamayınca Kayseri'de 7 Mayıs'ta yapılan olan Türkiye finalinde dereceye girmek istediğini söyledi.Rabia'nın başarısı ve isteği DHA'nın haberi ile duyulunca Muş Belediye Başkanı Feyat Asya harekete geçti. Belediye Başkanı Feyat Asya, beraberinde Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile birlikte Ceylan ailesinin evine gitti. Başkan Feyat Asya, çamaşır makinesi sürpriziyle Rabia'nın annesi için düşündüğü hayali gerçekleştirdi. Okul tarafından gezi için İstanbul'a gönderilen Rabia ile görüşemeyen Başkan Asya ve Rektör Polat, anne ve babası ile sohbet etti. Başkan Feyat Asya, Rabia'nın başarısı ile gururlandıklarını söyledi.. Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise anne Melek Ceylan'ın kızı için istediği bilgisayarı da kendisinin alacağını söyledi. Rektör Polar, Rabia'nın bundan sonraki öğrenimini Muş dışında gerçekleştirmesi halinde burs, kalacağı yurt ve diğer ihtiyaçlarında destek olacağını ifade etti. Ceylan ailesi Başkan Feyat Asya ve Rektör Fethi Ahmet Polat'a desteklerinden dolayı teşekküt etti. Ayrıca Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri de Ceylan ailesini ziyaret ederek isteklerinin olup olmadığını tespit ettiler.

Muş Rabia? Nın Annesine Çamaşır Makinesi Hayali Gerçekleşti-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş Rabia? Nın Annesine Çamaşır Makinesi Hayali Gerçekleşti-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement