Muş Şeker Fabrikası'nın 36. Dönem Pancar Alım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Muş Şeker Fabrikası'nın 36. Dönem Pancar Alım Kampanyası

Muş Şeker Fabrikası 36. Dönem Pancar Alım Kampanyası, düzenlenen törenle başladı.

20.09.2017 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Şeker Fabrikası 36. Dönem Pancar Alım Kampanyası, düzenlenen törenle başladı.

Fabrikada düzenlenen törende konuşan Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş ovasının 1 milyon 650 bin dönümden oluştuğunu söyledi.

Bu ovada şeker pancarının rahatlıkla yetiştirilebildiğini belirten Yıldırım, şunları aktardı:

"Ancak buradaki şeker fabrikasının üretim kapasitesinin artırılması ve bu kapasiteyi yeterince değerlendirebilecek, işlenebilecek pancarın üretilebilmesi için de kotanın artırılması gerekir. Biz de bu konularda zaten gayretimizi ifade ediyoruz. Çünkü tarımsal üretim Muş için hayati öneme sahip. Bu gün 412 bin ton eğer üretiyorsak bu belki 600 bin tona çıkarmak bizim için de çok zor olmaması gerek. Ama Türkiye'de Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğünce yapılan bir hesaplaması var. Bu hesaplamanın dışına çıkmamızda zaten hep birlikte mümkün değil. Ama bunun oralar nezdinde de inşallah belki de söyleyip daha iyi hale getirerek daha yüksek bir üretim kapasitesine sahip olmanın belki de sevincini hep birlikte yaşarız."

Fabrika müdürü Hakim Gündoğdu, 71 Köyde 3 bin 986 pancar çiftçisi ile 412 bin ton şeker pancarı üretim sözleşmesi yapıldığını ifade etti.

Sözleşme kapsamında üreticilere 92 bin 219 dekar alanda şeker pancarı ektirildiğini vurgulayan Gündoğdu, "Fabrikamız 92 bin 219 alanda hasat mevsimine ulaşmıştır. 2017 yılı için beklediğimiz mahsul miktarı firesi düşürülmüş ve bedeli ödenen pancar olarak 400 bin ton almayı tahmin ediyoruz. Alacağımız 400 bin ton pancardan 52 bin ton şeker üretimi hedefliyoruz. Beyaz şekerin yanında 85 bin ton yaş küspe, 12 bin ton melas üretme planımız var. 2017 -2018 yılı kampanyamızda aldığımız 400 bin pancar bedeli olarak çiftçilerimize yaklaşık 85 milyon lira bedeli ödeyeceğiz."

Daha sonra fabrikaya ilk şeker pancarını getiren 4 çiftçiye ödülleri verildi.

Törene, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, kurum amirleri, vatandaşlar ve fabrika çalışanları katıldı.

Muş Şeker Fabrikası\'nın 36. Dönem Pancar Alım Kampanyası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş Şeker Fabrikası'nın 36. Dönem Pancar Alım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement