Muş'ta Dondurucu Soğuklar - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Dondurucu Soğuklar

Muş\'ta Dondurucu Soğuklar

Muş'ta yaklaşık bir aydır etkili olan ve geceleri eksi 26 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

10.01.2014 14:35  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren dondurucu soğuklar yaşamı adeta durma noktasına getirdi. Geceleri eksi 26 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle, 185 evin su boruları donarken, çatılarda ise metrelerce uzunlukta buz sarkıntıları oluştu. Kent merkezindeki ağaçlar ve otomobiller de kırağı nedeniyle beyaza büründü.

Öte yandan tehlike oluşturan sarkıtlar ise itfaiye ekiplerince kırılarak temizleniyor.

"SU SIKINTISI ÇEKİYORUZ'

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı soğuk nedeniyle şehirde su sıkıntısı baş gösterdiğini belirterek, vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

"Kentte şu anda su sıkıntısı çekiyoruz" diyen Dede, vatandaşın haklı olarak sularının donmasını engellemek amacıyla muslukları sabaha kadar açık bıraktığını kaydetti.

Dede, "Her evde 3-4 musluk sabahlara kadar açık kalıyor. Dolaysıyla sular yetmiyor. Bugüne kadar 185 evin suyu dondu. Yapılan şoklama çalışmasıyla 60'nı çözdük. Bu hafta sonuna kadar 25 evin suyunu açacağız" dedi.

Havaların eksi 25-26 düşmesi ile dağdaki şebekelerin büyük ölçüde buz tutuğunu, boruların yaklaşık 1,5 metre yerin altında olmasına rağmen sokaktaki boruların donduğunu anımsatan Dede, halkın su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta Dondurucu Soğuklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement