Muş'ta Ekmeğe Zam - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Ekmeğe Zam

Muş\'ta Ekmeğe Zam

Muş’ta ekmek fiyatı 90 kuruştan 1 TL’ye çıkarılırken, 250 gram olan ekmek gramajı ise 220 grama düşürüldü.

18.03.2018 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta ekmek fiyatı 90 kuruştan 1 TL'ye çıkarılırken, 250 gram olan ekmek gramajı ise 220 grama düşürüldü.

Muş'ta 19 Mart 2018 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere ekmek fiyatları 1 TL olacak. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, ekmek fiyatlarının birçok ilde 200 gramdan 1 TL'ye satıldığını, Muş'ta ise ekmeğin 19 Mart 2018 tarihi itibari ile 220 gramdan 1 TL'ye satışa sunulacağını söyledi. 2014 yılında verilen raişin devam ettiğini ifade eden Demirtürkoğlu, "Hükümetimiz, Bakanlar Kurulu kararı ile ekmek fiyatlarını belirlerken komisyon kurulacak. Bu komisyonun vermiş olduğu fiyat neticesinde hem fırıncılar federasyonundan hem de bakanlığın onayını aldıktan sonra yürürlüğe giriyordu. Fırıncılarımızın bize yapmış olduğu fiyat belirleme istekleri neticesinde bu komisyonu topladık. Muş Gıda, Tarım İl Müdürlüğünden, Muş Belediyesinden, Muş Ticaret ve Sanayi Odasından, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğünden ve bir de bizim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığında komisyon kurduk. Komisyonda 220 gram ekmeği 1 TL olarak belirledik. Komisyon kararını federasyonumuza gönderdik. Federasyon onayladıktan sonra bakanlığımıza, Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğümüze gönderdik, oradan da onayı aldık. 19 Mart 2018 Pazartesi günü yürürlüğe girecek. Tabi eskiden Türk Gıda Kodeksine göre ekmek fiyatları belirlenirken, ekmeğin gramajı ellişer gram yükseltme, alçaltma durumumuz vardı. Yeni çıkan kanunla en düşük ekmeğin gramajı 200 gram olacak. Artık onar gram yükseltme, indirme olanağı da sağlandı. Bu da bizim için fiyat belirlerken gerçekten işimize çok yaradı. Genelde 200 gram ekmeği civar iller 1 TL yapmışlar. Bizde komisyonumuzla toplanıp 220 gram ekmeği 1 TL olarak belirledik" dedi.

Ekmek fiyatlarını belirlerken tüm etkenleri göz önünde bulundurduklarını ifade eden Demirtürkoğlu, "Şimdi Muş'ta 50 tane fırıncı esnafımız var. Bunun yanında da 410 bin vatandaşımız var. Biz 410 bin vatandaşımızı 50 kişiye değiştirmeyiz. 410 bin vatandaşımız bizim için çok farklı" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Ekmeğe Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
    17:54 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran'ın talebi üzerine gerçekleşen bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

  • Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu
    17:53 Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu

    Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Buca'ya hak ettiği hizmeti birlikte getireceklerini söyledi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır
    17:52 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısına Hazır

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı üzerine teyakkuza geçti. Alt geçitler, cadde ve sokaklardaki mazgallar temizlenirken nöbetçi ekipler oluşturuldu.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak
    17:49 Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak

    Çin Devlet Demiryolları Grubu, CR450 inovasyon projesinin ilerlediğini ve bu yılın sonunda prototipin montaj hattından çıkacağını duyurdu. CR450, şu anda hizmette olan CR400 Fuxing trenlerinden daha hızlı olacak ve yüzde 12 daha hafif, yüzde 20 daha az enerji tüketiyor. Ayrıca, proje altyapıda teknolojik inovasyonu da içeriyor. Çin, halkın talebini karşılamak için dünyanın en büyük yüksek hızlı demiryolu ağını inşa etti ve Fuxing trenleri ülke genelinde 31 eyalet düzeyinde faaliyet gösteriyor.


Advertisement